CD/DVD rom - ako samostatný prehrávač
Moderátor: Moderátoři
http://www.papouch.com/cz/website/mainm ... ani-cdrom/
Funguje to a má to i náhodný výběr. Asi nejlepší konstukce co jsem kdy vyděl. Zkušebně jsem to zkoušel na vlastní jednostranné desce.
V praxi mnohé tyto zařízení mají jednu "drobnou" nevýhodu.
CD mechanika se točí max. rychlostí a dělá to hroznej kravál.
Takže použít starou pomalorychlostní mechaniku a nebo bejt moc chytrej a upravit program... .
Repráčiky z autoradia, Tesla 8 Ohm 15 VA.
napr.
- Přílohy
-
zosilňovač.jpg- (223.57 KiB) Staženo 121 x
bastliar píše: A keď sa to tak vezme, vstup napájania zosiľňovača je nesymetrický + 20 V a - 20 voltov. To by bolo ďalšie plus, pre použitie nejakého nepouživaneho ATX zdroja z PC. Aj keď samozrejme len 12 voltovUtiahne to TDA2040 ?
Pokud se dobře dívám na to schema, ta napájení je symetrické, tudíž PC zdroj je nepoužitelný. TDA2040 je navržená na symetrické napájení +/-2,5 až +/-20V, eventuelně nesouměrné 5 až 40V, ale v jiném zapojení než máš na schematu.
http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... s/1460.pdf
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Stabiky by riadne hriali a to by žiadalo ďalšie a ďalšie chladiče, jest fakt
Navrhované riešenie s trafom beriem ako ďalšiu, jednoduchšiu možnosť
Zosiľňovač, to je samozrejme o inom, tam asi pristúpim na navrhované riešenie
Mám predsa prehrávač ( panel nepotrebujem ) mám inak nevyužité zosiky, repráky a zdroj už bude hračka, keď viem aký a snáď zoženiem diely za "babku".
Bude to slúžiť na spríjemnenie občasného spoločného posedenia, nie na audio show - kupovať prehrávač som neplánoval a neplánujem a dokonca to zbastlené bude pre mňa znamenať viac než to kupované, aj keď to okolie možno bude vidieť inak.
Na prvom sú oba stabiky pre romku : 7805 a 7812 . Kedže na kostre je minus ( stredná elektroda ) izolovať ich netreba. Len či je chladič dosť veľký pre oba.
Tie ďalšie by šli pre zosiky. Použité budú repráky od autorádia 15 VA.
Najlepšie by bolo bez použitia ventilátora, ale nikdy nehovor nikdy.