Názory na grafickou Kartu SAPPHIRE HD5670
Moderátor: Moderátoři
- RomanoREPAIRS
- RomanoREPAIRS
- RomanoREPAIRS
hafca píše:Možná jsi trefil divnej test, ale 14W v plné zátěži opravdu mít nebude ani náhodou. ......
Ne, nic jsem opravdu netrefoval. Pokud se podíváš na http://www.diit.cz/clanek/test-sapphire ... 670/35735/ tak to je ten odkaz ze začátku a na ten jsem se mrkl a je to tam. Nepsal jsem, že je to v záběru při plném výkonu - to má 61 W. Ohledně toho plného výkonu bych mu asi nedoporučoval HD5870 se 188 W, kdy by si s původním zdrojem asi ani necvrnkl. Samozřejmě je lepší mít zdroj 450 W, ale doporučovat ho ? Ten má dnes snad každej.
Můj osobní názor by se ani netýkal spotřeby karty jako spíše výrobce. Se Safírama mám jen špatné zkušenosti ohledně reklamací s paměťmi a přehříváním. Já bych doporučil raději něco od ASUSu.
- RomanoREPAIRS
Takže moje rada, jesli s tím chceš chvíli vydržet, investuj místo do paměti raději do ještě lepší karty. Ideálně nějaké co má šířku sběrnice 256 bit. Tu využiješ i při pozdější přestavbě na něco lepšího, paměť ne. Zároveň s tím i do pořádného zdroje, ten co máš ti stačit nejspíš nebude a až tam dáš lepší procesor, tak teprve ne. Dobrá karta a zdroj jsou věci se kterými můžeš jít dál.
Edit
p32
O té maximální spotřebě to je od samého začátku. Údaj o klidové spotřebě, když se ptá na zdroj a hry je k ničemu. Jinak já měl od Saphire několik karet a žádný problém se nekonal. Je to jen otázka kliky, jako u všeho. Žádnou kartu jsem tady nedoporučoval, odkazy byly jen kvůli spotřebě a že je tam porovnání s jinou přece není nic doporučujícího. A přesto, že pořád nevíme co je to za zdroj a jak je starej si myslím, že stačit nebude. Vycházím z vlastních zkušeností a byly to slabší karty.
- RomanoREPAIRS
- RomanoREPAIRS
- RomanoREPAIRS