Koupě videorekordéru FUNAI D50Y-100M

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
RomanoREPAIRS

#16 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

Tak jsem se rozhodl kvůly velké kritice jak s tvé strany tak ze strany uživatelů (jak na Philipse tak na Funai) jít do nějakého Panasonika.

Zatím mám na výběr buď NV- FJ 622 nebo NV - HS 830
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od durkovic »

philipsy začali k.rviť až od modelu VR550 tuším, ked do toho začali cpať tu mechaniku ktoru ma aj funai, klasiku od philipsu v podobe turbo drive, tak tam sa môže postrať akurat tak ten nahon toho šneku, že praskne to ozubenie.

panasonic su super stroje, zaleží na čo to používaš, či maš aj nejaku muziku na VHS, či kazety edituješ, alebo len fim nahrať pozreť vymazať a tak dokola, ja by som šiel do tej HS830tky. ale keby som vyberal ja tak by som bral HS950tku, ja si tie moje kazety editujem , domace video ozvučujem, robim komentáre, mam k tomu menší mixpultík, hodí sa ked ma video aj kolečko jog shuttle, atd.

takže zavisí od potreby na čo to využiješ.
RomanoREPAIRS

#18 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

ještě jsem narazil na NV-HV 55 EP to mě zaujalo nejvíce. :)

jinak souhlasím, starý Turbodrive je držák :)
RomanoREPAIRS

#19 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

jinak moje nároky nejsou vysoké. Hlavně dvourychlostní, PDC, Hifi stereo... Já převažně nahrávám filmy a vše zajímavé z TV a pak uložím do své VHS videotéky. A pak si jen sáhnu do videotéky a přehraji. :) Ach ty kazety, ten zážitek s DVD už člověk nezažije :)
RomanoREPAIRS

#20 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

jinak moje nároky nejsou vysoké. Hlavně dvourychlostní, PDC, Hifi stereo... Já převažně nahrávám filmy a vše zajímavé z TV a pak uložím do své VHS videotéky. A pak si jen sáhnu do videotéky a přehraji. :) Ach ty kazety, ten zážitek už s DVD už nezažije :)
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od durkovic »

tak podľa toho čo píšeš ti určite dobre poslužia všetk tri uvedené modely od panasonicu ktore si napísal ty. už ide len o to ktora ponuka sa ti naskytne skôr.

sused má ten NV-HV 55EP s striebornom prevedení a je spokojný, on je historik takže videoteku má rozsiahlu plnu dokumentov a iný vecí na VHS. zatial sa nestažoval.

ano ano VHS má svoje čaro.
RomanoREPAIRS

#22 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

teď jsem narazil na krásnej, levnej NV-HV 60. Tak snad to výjde :)
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od durkovic »

tak ber toho panaka, ked to bude doma určite mu urob menší repas aspon teda omrkni pritlačnu kladku a hned budeš n jasnom kolko toho ma video nabehane.
RomanoREPAIRS

#24 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

a mohu se zeptat, jaké jsou rozdíly mezi NV-HV 55 a NV-HV 60 ?
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od durkovic »

tak to ti už nepoviem , mal som niekde doma katalog panasonic kde boli predstavene tieto dva modely ako to posledne od panasonicu pre format VHS, tam boli aj rozdiely ale ten katalog už je v ZD. inač je aj model NV-SV120 ktorý je už aj S-VHS a S-VHS ET
RomanoREPAIRS

#26 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

tak už mám doma panasonic NV-FJ 628 a jsem ku*a spokojenej!! obraz jak DVD, zvuk jako víno, jediná nevýhoda je abscence 2. scartu a tím i stížené připojení, ale je to mašinka, kvalitativně hodně převyšující ten FUNAI :)
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od durkovic »

tak to je super že si spokojný, ano ano myslim že ten paňák ma ten ich obvod CVC ktorý vylepšuje vlastnosti obrazu. (jvc malo svoj BEST philips licenčný DSPC alias BEST od JVC v tých posledných high end modeloch , som zvedavý zajtra si idem na poštu po Philips VR1200 tak snad to bude nejaka hustomašina, tieoo systémy BEST aj DSPC zasahujú už pred nahrávaním a upravujú iste parametre pre optimálny zaznam na danú kazetu a použitý typ pásku. to že ten paňak nemá druhy scart nevadí , kup su splitter na 2 scarty a z jedneho urob čisto len vystupný a z druheho čisto len vstupný (aby sa medzi sebou navzajom nebili pripojené zariadenia a video) , pripojiš DVB-T a už to maká , alebo si kup DVB-T s DVD od philipsu a už maš jak tuner tak aj player pre dnes rozšírene media, tak som to urobil ja na zahrade

veľa štastia a krasnych chvil stravených pri bezproblemovom užívaní toho panasonicu
BIPOLAR

#28 Příspěvek od BIPOLAR »

Poučná beseda dvou debatérů. 8O :D
Lepší je se zeptat a být hlupákem 5 minut, než se neptat a být hlupákem celý život.
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od durkovic »

tak sa pochválim aj ja,

dnes som si prebral videorekorder Philips VR1200 v origo balení s komplet príslušenstvom, http://www.p4c.philips.com/files/v/vr1200_02/vr1200_02_pss_eng.pdf
po menšom zasahu (vymena remienku pohonu kazetoveho výťahu) plne funkčný, s perfektným obrazom a zvukom, rotačná mazacia hlava a S-VHS ET urobia svoje. Jog/Shuttle kolečko aj na Do dosť výhoda, dá sa so zaznamom na kazete pekne vyhrať pri editovaní. ako som už písal tento model prhilipsu je licenčný JVC, tak snad bude fachčiť bezproblemovo.

to BIPOLAR: no vystihol si to :) ale o tom to tu je , ať si môžu navzájom ľudia vymeniť skúsenosti a dojmy.
RomanoREPAIRS

#30 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

Tak bych rád zase po roce oživil toto vlákno. Ze zvědavosti, a potřeby levně koupit nějaké video jsem objedna FUNAI 31D-850. Dle slov majitele 3x hraný (pozná se však hned podle stavu mechaniky a hlavně čistoty čistítka videohlav) Ten panasonic co sem kupoval před rokem sice byl funkcemi či mechanicky dobrý, ale konektivita byla špatná (jeden scart = nemožnost nahrávat) Koneckonců, chci tu philips mechaniku vidět na vlastní oči. Ono to video i vypadá že jen leženo ve skříni a nehrálo se na něm. Ovladač neošmataný, panel takytak. uvidíme, jsem zvědav :)
Přílohy
2973777362_3.jpeg
(52.86 KiB) Staženo 63 x
2973777362_1.jpeg
(45.5 KiB) Staženo 68 x
2973777362.jpeg
(69.27 KiB) Staženo 71 x
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “