Panasonic TX-32PM11P/M, chassis GP2
Moderátor: Moderátoři
Je zla procesorova doska
Ako si k tomuto záveru prišiel?
Väčšinou Ti tu bolo poradené. Ty tvrdíš, že všetko je O.K. Mne sa nezdá...
Ale ak je všetko, čo píšeš pravda, najmä tie filtrácie pre RKS a horizontál /a tu by som sa zameral aj na iné elyty.../, tak potom, keď už máš to zrno, by som skúsil vstúpiť do SM, prečítal si všetky nastavenia a porovnal ich so Servis Manualom, občas sa totiž stane, že sa prepíše niektorý údaj. Ale aj tak to vidím skôr na vadnú filtráciu niektorého napätia. Pozeral si nápájania napr. pre µP a pod.? Totiž aj tie ,,malé" napätia sú dôležité a tu vidím zádrhel....
P.S. Logika opravára, ktorý rozmýšla, je: Keď mi niečo NAJPRV nejde, ale PO ČASE už ide = nemôže byť vadné niečo, čo má STÁLU chybu /t.j. prehorený rezistor, vadný tranďák, vadní µP, int. obvod.../ U polovodičoch, keď sú vadné, to býva skôr reverzne: Najprv všetko funguje a až potom sa to .....
P.S. Teraz som si uvedomil Tvoje:
Este taka technicka otazka v tej EEPROM-ke byva ulozene len nastavenie obrazu,zvuku a poradie kanalov,alebo je tam aj nieco ine?
Čiže mi došlo....
Hlavně že víme, že je deska procesoru vadná.
p.s. Vzhledem k tomu, že toje 100Hz rozklad, bude i pruh 100Hz (můstkový usměrňovač).
BOBOBO píše:Anebo se můžeš , mysteri , po velmi dlouhé době stát pedagogem a pro pár amatérů hraboucích se v dožívající CRT technice osvětlit v základu , co do paměti kteří výrobci zhruba hustí , jak se projeví (asi) Tv při vypájené a při čisté paměti
BOBOBO, na tieto veci som už rezignoval. Jediný, kto tu ešte robí pedagoga ,,totálnym neználkom", ktorí neovládajú základy TV strojov, je KOKUN. Ma fascinuje jeho trpezlivosť. K tej pamäti iba toľko: Keď sa niekto opýta, či sa tam zapisujú aj INÉ údaje, okrem ,,užívateľského nastavenia", tak mi je jasné, že dotyčný je mimo... Čo sa týka Tvojej otázky: Závisí to od typu telky. Väčšinou však telka /bavíme sa o CRT/ nabehne aj s prázdnou pamäťou, potom musíš jednotlivé parametre dostaviť. Ja osobne teoretické blbosti nedokážem ,,vysvetliť". Mám takú blbú vlastnosť, že keď niečo opravujem a mám aj schému, tak sa na to pozriem a merám podľa logiky: TU nejaký signál vychádza a TU má byť spracovaný. Keď nie je, hľadám chybu na ,,trase" prenosu. Zistím, kde je ,,strata", súčiastku vymením a žijem ďalej