Funkčnost osciloskopu C1-94

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
wilibald

#16 Příspěvek od wilibald »

První, částečný úspěch. :lol: Všechna tlačítka zamáčknutá, mimo ždůščij. Signál 20kHz z NF generátoru. Otáčením YPOBEHB se "pásek" efektně změní na sinusovku napevno na obrazovce. Považuji to za "úspěšnou synchronizaci".... ;o) Na vyšších frekvencích zatím bez úspěchu, ale zkusím nějak přidat level vstupnímu signálu, zda není problém v tom.
procesor

#17 Příspěvek od procesor »

Niekedy je dobré posunúť signál do prostriedku obrazovky (vertikálne). A signál zosilniť na 1/3...2/3 obrazovky.
procesor

#18 Příspěvek od procesor »

Synchronizuj INTERNE, na externe je tam zdierka na privedenie iného signálu. Dolné tlačidlo treba skúsiť, v ktorej polohe je to lepšie.
wilibald

#19 Příspěvek od wilibald »

Vyřešeno. Dle mého je osciloskop funkční a znám správnou kombinaci ovládacích prvků pro svoje potřeby...a jen je to tak trochu choulostivé na vhodnou souhru všech čudlíků a je třeba dodržet nějaký standardizovaný postup nastavování... :wink:
Pomohlo mi to vzít z druhé strany, tedy jsem neladil osciloskop, ale zdroj signálu. Věrné a všemocné GDO zase nezklamalo. Pak bylo pěkně vidět, co má jaký efekt. Nyní vesele synchronizuji až do 10 MHz...
Děkuji všem za pomoc. :)
PavelFF

#20 Příspěvek od PavelFF »

Tento osciloskop synchronizuje velmi slušně. Proti špatné obsluze je bohužel bezbranný.

Na zobrazení 4MHz potřebuješ mít nastaveno "us" (vymáčklé tlačítko) a časovou základnu na doraz doprava (po směru hodin. ručiček) na "0,1".

Tady máš popisky anglicky:
http://obrazki.elektroda.net/60_1198433371.jpg

Až se to naučíš, můžeš začít dělat složitější operace, jako tady:
http://www.youtube.com/watch?v=PH5lbwKC0jQ&feature=related
kovar

#21 Příspěvek od kovar »

Ten osciloskop není špatný.Kdysi jsem ho koupil za 2000,-(cena byla 220,-rublů) To co popisuješ je automatické spouštění čas.základny a funguje to bezvadně.Mám tady celý servisní manuál a návod pro obsluhu.Je to sice psané azbukou ale dá se to rozluštit :) Zkoušeli jsme ho kdysi v Pardubicích u vojáků a ukazoval do 10Mhz!
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
fredis

#22 Příspěvek od fredis »

No on podle papírů musí! chodit do 10 MHZ!! Mě v praxi spolehlivě synchronizoval tak do 15 MHz. Pokud se udělá co potřebuje, tak je to skvělý a spolehlivý stroj. :D
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“