Nokia 5110, slabá citlivosť?

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jogo

#16 Příspěvek od jogo »

Podarilo sa mi zohnať tú sadu CARK91, bola za pár drobných, tak som to riskol, neskôr som zohnal aj anténku, taký prútik, v spodnej časti so špirálovitým asi jedným závitom, naspodu v minipodstavci magnet. Zrejme na položenie na karosériu auta. Napojil som telefón a na potešenie sa objavil signál o sile asi 1 paličky. Z mobilného telefónu sa takto stane stolový, ale iné riešenie nevidím.

Anténka má asi 2,5 m káblika, sada možno 0,5 m. Potreboval by som medzi to ešte zapojiť asi 6 metrový predlžovací kábel. Vedia ho vyrobiť na mieru a dodať tu, z tejto metráže http://www.dipol.sk/koaxialny_kabel_50_ ... 1171_1.htm . Kábel prezentzujú ako dosť kvalitný.

Nevznikná na takej cca 8 metrovej dĺžke priveľký útlm a riziko že to celé skompletujem a telefón bude opäť bez signálu?
Michal22

#17 Příspěvek od Michal22 »

jogo- v tom anténím konektoru bývá často problém, obejdi jej kousek drátu a pak zkoušej dál.
Bez GSM testeru a spektrálního analyzéru se signálové vady těžko hledají, ale dá se i tak.
jogo

#18 Příspěvek od jogo »

Pre istotu som to teda ešte rozobral, ale nezlepšilo sa.. Ono to zo všetkého už aj tak vyzerá že celý problém je v slabej intenzite signálu v budove..

jogo píše:Anténka má asi 2,5 m káblika, sada možno 0,5 m. Potreboval by som medzi to ešte zapojiť asi 6 metrový predlžovací kábel. Vedia ho vyrobiť na mieru a dodať tu, z tejto metráže http://www.dipol.sk/koaxialny_kabel_50_ ... 1171_1.htm . Kábel prezentzujú ako dosť kvalitný.

Nevznikná na tej 8 m dĺžke pri pasívnom príjme priveľký útlm a riziko (pri sile sig. jednej paličky na display) že to celé skompletujem a telefón bude opäť bez signálu?
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“