Budenie trojfázového motora

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jura80
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od jura80 »

Díky za odpověď (pokud byla i pro mě). Hmm, ale jinak asi budou mít krokáče mizernou účinnost, je to tak? Pokud se budí napětím. Nebo se budí proudem? Sory za dotazy, jsu zvědavej, nemám moc času nikde něco příliš studovat, a zároveň jsu zvědavej, ale starej dědek ještě pořád snad nejsu.;)
Nejsu žádným fóristem, ale když něco negómu, tož, přindu se zeptat. A když se nesnesitelně nudím, nebo když jsu na plech, někdy se může stát, že se i pokusím poradit. Zdraví Jura!
FERYACT

#17 Příspěvek od FERYACT »

Krokový motor udělá x kroků a je stejnosměrně buzen tak ho zátěž neposunula dopředu ani dozadu.Tedy obdélník.
Jura 80. Výkon je součin napětí a proudu
jura80
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od jura80 »

A co mikrokrokování?:p
Nejsu žádným fóristem, ale když něco negómu, tož, přindu se zeptat. A když se nesnesitelně nudím, nebo když jsu na plech, někdy se může stát, že se i pokusím poradit. Zdraví Jura!
Andrea

#19 Příspěvek od Andrea »

FERYACT píše:Výkon je součin napětí a proudu

To není (u motoru) výkon, to je příkon. Výkon je omega * M.
FERYACT

#20 Příspěvek od FERYACT »

TO:Andrea.Zase předstíráš žes nerozuměla a prcáš.Výkon potřebuje současnou přítomnost napětí a proudu aby otočil motorem. P=U*I Můžeš s tím nesouhlasit ale to je tak všechno.Mí žáčci tuto formulk dobře znali
jura80
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od jura80 »

Neptal jsem se na to, kdo prcá, anebo neprcá, ale jak je na tom krokový motor s ohledem na účinnost. :pako:
Andrea

#22 Příspěvek od Andrea »

No podle těch báječných teorií pana učitele je výkon P=U*I, takže stojící krokový motor odebírající 24V/2A, tj. s příkonem 48W, má výkon 48W a tudíž účinnost je 100%. Nějaké další dotazy?
jura80
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od jura80 »

Jo. Původní dotazovatel už sem nepřisívá (a je to pravděpodobně i moje chyba, sory), tak ať se aspoň i tak něco málo dovím(e). To je snad smysl fór, ne? Jednak si pokecat a zarozumbradovat v rámci ega, no, a sem tam se i něco málo dozvědět, nebo někomu hlefnout, ne?

PS: Myslel jsem krokový motor, co něco zrovna pohání (obecnou rychlostí), samozřejmě. Páč když stojí a pevně drží polohu, asi z něho nikdo nic nevyždíme. A budí se teda proudem, nebo napětím, nebo už je to vlastně, vzhledem k (předpokládám) žalostné účinnosti, úplně jedno? A dělají se taky krokáče s lepší účinností? A jak fungují? A co motorek dotazovatete?
FERYACT

#24 Příspěvek od FERYACT »

Jura 80.Už jednou nám vysvětli co myslíš:budit magnet stroje jen napětím nebo proudem nelze.P=U*I je výkon kterým je buzen trvale krokový motor.
Krokáč je energeticky málo účinný motor.Buď provede zadaný úkol nebo se zastaví a vrčí.Pak se musí uvést do výchozí polohy anulovat elektricky a jede se dále.Nedej se zmást soudružkou profesorkou ANDREOU že stojící krokáč má účinnost 100% když je to 0%.
jura80
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od jura80 »

Roztrhejte si vobčanky, ale beze mě. Jak vidím, tak tady se dozvím tak leda o "soudružce profesorce ANDREi" a "báječných teoriích pana učitele".
Andrea

#26 Příspěvek od Andrea »

Já nejsem žádná soudružka ty senile.
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“