Optický odpalovač do blesku, stabilizace napeti?

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
hafca

#16 Příspěvek od hafca »

A jak to souvisí s napájením, když to na samostanou baterku funguje?
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Aligues

#17 Příspěvek od Aligues »

Celé zapojení jede v pohodě, mám jich udělaných několik, ale všechny s napájením z baterky (cr2032) citlivost tak akorát, dá se dokonce nastavit. Žádnou neplechu to nedělalo, ale z těch baterek z blesku to nápájet nejde a nejde... když to zapojím, zapnu blesk, tak mám doma leda storoboskop :)
hosab

#18 Příspěvek od hosab »

Po opětovném přečtení původního zadání uznávám,že moje rada byla mimo a proto přikládám jinou.Nezkoušel jste diodou oddělit od společného zdroje napájení "odpalovače" přip.přidat odpor a dále zablokovat elytem?Nebát se začnout i větší hodnotou plus keramiku.Neznám hodnoty tyristoru ale GK překlenout odporem.Osciloskopem zjistit zda se spouští zapalovací impulzy v okamžiku připojení napáj.napětí tj.než se nastavý IC1 do základního-výchozího stavu a nebo jinak dojde k zapálení tyristoru.
Eleman

#19 Příspěvek od Eleman »

Lze předpokládat, že CR2032 tam vydrží skoro věčně a pouzdro pro možnost její výměny lze použít ze základní desky PC (možná se i prodává, nedíval jsem se).
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
hosab

#20 Příspěvek od hosab »

Eleman:Pokud je Vaše domněnka pravdivá že mínusy nejsou společné potom nezbývá než tyristor oddělit optočlenem.Pokud se vůbec vyplatí takto složitě čarovat.
Eleman

#21 Příspěvek od Eleman »

Ne ne, autor psal, že to měřil a prý společné jsou, proto jsem to rychle smáznul. Jedině, že by v přívodu mínusu byl nějadý snímací odpor velmi malé hodnoty, ale to už je opravdu čarování.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
hosab

#22 Příspěvek od hosab »

Rozumím!Potom je zbytečná moje rada.
Aligues

#23 Příspěvek od Aligues »

Diodou jsem napájení oddělit zkoušel, nepomohlo... nakonec jsem tam hodil baterku, protože už jsem blesk potřeboval, a až "jednou" dojde, tak to třeba budu řešit znovu :)

Každopádně Vám všem díky za rady a čas :)
Eleman

#24 Příspěvek od Eleman »

A je to! A už to tak zůstane.
Soudím podle sebe :lol:
Aligues

#25 Příspěvek od Aligues »

Nedivil bych se :D
Odpovědět

Zpět na „Fotoaparáty, kamery a jiné optické přístroje“