Darovaný osciloskop Enertec 5220
Moderátor: Moderátoři
Dej Hledat na fóru čištění kontaktů (• Hledej všechna slova).
Skutečně chceš koupit něco, co má v názvu PRO'SKIT a stojí dvakrát tolik než u konkurence???
Nedělám si iluze, že by se kvalita nějak lišila, nebo to vůbec nějaká kvalita byla.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
tesil jsem se jak uvidim polovicni sinusovky nebo neco tomu podobneho. Ale nic se nekonalo.
meril jsem na kanalu B,
- prepnul kanal B do DC rezimu,
- zapnul ho
- Y mod do ABC
nehlo se to zkousel jsem ruznou casovou zakladnu, ruzne pomery / napeti na dilek
na sonde jsem mel nastaveno x10 (bal jsem se dat 1x nebo ref abych to neodsmahnul)
co delam spatne ?
Edit: Když nastavíš časovou základnu do Auto a 5ms/dílek, citlivost vstupu na 0.1V/dílek a dotkneš se špičky sondy prstem tak taky nic? Na žádném kanálu?
vidim tam linku ale cekal bych ze kdyz sondu prepnu na x10 a mlasknu tam ten 12V zdroj tak to bude neco delat.
o mereni osciloskopem jsem si precetl kdeco v zásadě se jednalo jen o poucky na tema ze hrot sondy ma byt co nejkratsi, ze si mam sondu nastavit
(mimochodem moje sonda ma 47pF neni to moc ?) za pomoci obdélníku ktery jsem ale nedokazal vyvolat.
co me treba zajima je za jakych podminek ten osciloskop poskodim ? co je presne ten "dilek" kolik jich tam je ? dilek je ten 1cm na souradnici nebo je mensi ?
budu zkouset dal za jakekoliv dalsi rady budu vdecny.
Dílek je to jedno okénko na obrazovce, svisle jich tam máš 8.
Poškození hrozí, když na některý vstup připojíš větší napětí než snese, kolik to je, máš v tom PDFku. Sonda taky snese jen omezené napětí, to bude zase v dokumentaci k sondě. Další možností poškození je, když zakopneš o kabel a shodíš skop ze stolu.
Třeba
http://www.conrad.de/medias/global/ce/1 ... S_1000.jpg
nebo
http://www.conrad.de/medias/global/ce/1 ... S_1000.jpg
Ty HAMEGy jsou pěkný krámy. Měl jsem možnost měřit s HM507. Není to ani opravdový analog, jen nějaký hybrid.
V poměru k užitečnosti jsou šíleně drahý, jenom proto, že se najdou hlupáci co to koupí (a odepíšou z daní).
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)