Whirlpool AWT2084, piskajuce gufera (VYRIESENE)

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
keemo

#16 Příspěvek od keemo »

Ale no,zas tolko som jej tam nedal... A dalsi sa do mna obuje ze som jej tam dal iste malo a ze to bude na dve veci :lol:
jardavysocina

#17 Příspěvek od jardavysocina »

Zdravím všechny ; tak jsem rozdělal včera naši pračku Whirlpool a na straně řemenice bylo ložisko do půlky rezivé , tak že řemenice dolů (10 kliček) roztočit 3 šrouby , po obvodě pomocí dvou šroubováků vypáčit postupně celý domeček s ložiskem . Ložisko šlo vylisovat ve svěráku , koupím nové nalisuji . Krycí plech s "O" kroužkem jako nový . Jen na hřídeli u bubnu byl šedý binec a ta gumová manžeta nějak rozpadlá . Myslel jsem , že je tam simerink , co drží v tom plechu a těsní na hřídeli . Hřídel je ale v těch místech hrubá . Těsní to tak , že na hřídeli je nasunuta manžeta a otáčí se v tom krycím plechu a TAK to těsní ? To mi není jasné...
Poraďte, prosím.
Jarda
KUBO

#18 Příspěvek od KUBO »

Manžeta sa otáča po krycom plechu a tak to tesní. Veľa domácich majstrov nasadí manžetu do otvoru krycieho plechu a ta sa po obvode zničí otáčaním. Asi ich vedie k tomu tvar manžety, že vyzerá ako "V". Takže na hriadeľ nasaď manžetu potom krycí plech s gumičkou a cele to pritlačí domček s ložiskom. Medzi manžetu a plech daj trocha vazelíny aby potom nepískala.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“