Volba CPU do serveru

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jarda
Zablokován
Zablokován

#16 Příspěvek od jarda »

Otevřít na netě účetnictví malé firmy, které provozuje 1 ekonomka, je spíše projev šílenství :D a na NET bych to nikdy nedal. A na co to je majiteli? Žádnému jsem to neumožnil, ekonomky vždy při kafi řekly, o co jde /neoprávněné zásahy bez jejich vědomí s podpisem hmotné zodpovědnosti/.
css

#17 Příspěvek od css »

jarda: Jardo promiň, ty tu pořád dokola mluvíš o účetnictví, ale o tom nepadlo slovo! Říkal jsem, že potřebujem server na data a na sklad, ne na účetnictví :wink: .
pocitujlasku

#18 Příspěvek od pocitujlasku »

Vogon: XP prof. maju limit 10 pripojeni. Ale su vecicky, ktore toto dokazu zmenit (je to len zalezitost registrov).
No vidis, a tak si sa bal
jarda
Zablokován
Zablokován

#19 Příspěvek od jarda »

Sklad je součást účetnictví, bez něho nic nejde. Pokud to nevíte, dejte problém ekonomce.
http://www.mrp.cz/
http://www.money.cz/download/Software/d ... sklady.pdf
http://www.slunecnice.cz/sw/danova-evidence-ucetnictvi/
p32

#20 Příspěvek od p32 »

Tak on sklad může, ale vůbec nemusí být součástí účetnictví. A ekonomku zajímají pouze výstupy ze skladu (přirůstky a úbytky) na jednotlivých účtech za určité dny. Tzn., že sklad může dělat přes internet v klidu např. 20 lidí a účetní musí stačit jen tyto výstupy, které ji dodá jeden z nich určený k tomu. Inventuru si na skladě může dělat jeden z těch 20 lidí, co má prostě větší práva. Bezpečnost a ošetření dat skladu nemá s účetnictvím nic společného.

Když už melete něco zajímavého o účetnictví, tak si napřed zjistěte, co to je.
css

#21 Příspěvek od css »

p32: Přesně tak to u nás chodí, v softwaru pro sklad se vede jen evidence materiálu, příjem a výdej pro výrobu, nic víc. Účetnictví, které mě nezajímá, nerozumím mu a ani nechci, jsem elektronik, obstarává účetní v jiném městě, na jiném PC a pomocí jiného softu.
p32

#22 Příspěvek od p32 »

Já to píšu, protože jsem dělával programy jak pro účetnictví, tak i pro sklady, mzdy, fakturace atd. A protože ty programy byly pro celé ředitelství jednoho podniku, tak jsem účetnictví a ty ostatní jeho vstupy či výstupy musel mít v malíčku, abych nemusel diskutovat se všemi o tom, jak to má fungovat, když oni to dělají 20 let a teď (na PC) je to jinak.
Mimochodem, vést účetnictví na svém servru s přístupem přes internet je stejně bezpečné jako na PC v interní síti, kde se ostatní připojují na internet. Je to jen o způsobu zabezpečení přistupu a kontrol a hlavně o tom, jestli to někdo umí ošetřit. Dnešní mladí ajťáci se snaží dělat z uživatelů blbce a pak se diví až jim to vrátěj i s úroky.
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Mourek »

mám doma dvoujádro ATOM a celkem čtyři disky jako 2 mirrory a běhá to dobře jako server i na jednoduchou práci. Nejlíp by ale byl opravdu LInux ale umět ho
janek

#24 Příspěvek od janek »

vzdalenou plochu kvuli skladovemu hospodarstvi? Takze terminal ? kolik lidi pojede na terminalu?
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“