Teplota cievky
Moderátor: Moderátoři
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Elemane, obvody obrazu jdou upravit a najdi mi monitor s uhlopříčkou 66cm.
Trochu som nad tým uvažoval. Na začiatku pomerať napätia okolo trafa, odpojiť VC, pomerať napätia, zmenou rezon, zvitku (booster) napätia dorovnať (predpokladám, že pomerné rozostupy medzi nimi budú vždy v rovnakom vzťahu). Mám zabezpečené napájanie obrazovky, všetky napätia. Potom môžem horizontálky napájať nezávisle z čohokoľvek. Ak im privediem impulzy podobné tým, na ktorých bežali doteraz, dostanem rovnaký obraz, ako bol, akoby som nič neurobil.
Teraz je otázka, či signál zvládne procesor (po úprave). Ak áno, tak pre rozklad vyrobiť samostatný budič, napr. s 555 a výstupom z procesoru budiť napájanie VC. Ak nie, procesor musím oklamať, aby nevyhadzoval do STBY a zabezpečiť samostatnú cestu pre napájanie VC. Ďalej vymyslieť ten obvod (napájanie) VC a fázové riadenie. Predpokladám obdobu zdroja, cievky by boli akoby primár trafa. Ak by som ich kvôli linearite musel napájať cez kondenzátor, tak by som dal dva trandy, podobne ako koniec zvuku do reproduktorov. Technicky realizovateľné to vidím, ale asi sa na to vykašlem. Nestojí mi to za tú prácu.
Tak sme sa trochu pobavili a ideme ďalej. Ďakujem za konzultácie.
Upozorňuji, že je to stejná blbost jako to o čem jsme diskutovali dosud.
Nejlepší bude, když si pořídíš velký LCD nebo plazmový TV a noťase připojíš přes HDMI.
Viděl jsem takhle v obýváku připojený NeoPDP Panasonic 46" a byla to bomba.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Nechceš ty se stát jeho následovníkem?
Vidím tě tak na kandidáta: Čestná uznání / Awards (že by ses zařadil mezi ně) - do Alberta Eisteina máš ale rozhodně daleko
P.S.: Všiml jsem si, že to chceš mimo jiné připojovat k "VGA výstupu" Stb.
Víš co z tohoto výstupu u stb vůbec leze? Zkoušel si k němu připojit PC monitor? To si vážně myslíš, že dosáhneš většího rozlišení?
Duvsan píše:Áno, oprava, horizontál je 15625kHz, viem. Nedával som pozor, čo som písal. Ospravedlňujem sa. Opravil som to.
...
breta1 píše:Duvsan píše:Áno, oprava, horizontál je 15625kHz, viem.
Není to trochu moc?
Ááálleee - kHz (či MHz) sem nebo tam - to je u Duvsana jako z těma obrazovkama: 55", anebo 55cm - vždyť je to "fuck"
- Kontaktovat uživatele:
upravit napájení horizontálu aby bylo VN ok. A tak dále,..
Než se pro něco rozhodneš, tak si projdi současné normy HDTV, najdeš tam totiž i 1980x1080 50 Hz interlaced....
Na rušivost blikání má vliv jas plochy a dosvit pixelů, což je vlastnost obrazovky a CRT v tom vychází nevýhodněji než LCD.
Formát 720x576, které rozlišením zvládly televizní CRT, pomalu končí.