TO Eleman: Ta USB nabijecka neni spatny napad
230V AC na 5V DC
Moderátor: Moderátoři
Další řešení je nějákej ,,AC adaptér" od něčeho, od něčeho vyhozeného, na kterým je uvedeno že dává 4,5V nebo 5V minimálně 500mA atp.. nebo jakýkoliv zdroj 5V...
Ale to co chceš udělat bude dávat na výstupu normálně po šáhnutí šoky, a bude to taky zabíjet.. Radši udělej tak jak radím já a ostatní a bude o nějákou tu mrtvolu méně
J
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
li-bot: kup si hotovou USB nabíječku a nevymýšlej. Asi není vhodné začínat hned s obvody připojenými na síť.
A Jyrka by si měl najít nějakého jiného koníčka, než svými radami někoho přivede do hrobu.
Usměrnovací můstek třeba tento http://www.gme.cz/usmernovaci-mustky-do ... -p227-004/ levný a velmi malý, a i tak je zbytečně dimenzován...
ještě mě napadla jedna věc, ale obávám se že je to prkotina naprostá, at se vyjádří ostatní, použít normálně 6V trafíčko, usměrnit, ale použít nějáké, které dodá jen malý proud, velmi malý, ještě menší než 500mA a on tam vznikne úbytek, jak se to zatíží, ale obávám si, že by to to trafo nevydrželo!!Není prvně co mi toto napadlo
Tak tedy uz jsem pochopil ze bude nejlepsi nejaky ten sitovy zdroj.
Ale raadsi nez primo USB nabijecku bych bral tohle:
http://www.ebay.com/itm/AC-110V-220V-Po ... 850wt_1165
Ok, diky za Vase rady a Upozorneni
Lukas-Peca píše:A Jyrka by si měl najít nějakého jiného koníčka, než svými radami někoho přivede do hrobu.
Lukáši, ty jsi dislektik nebo disgrafik? Nebo máš problém z ČJ? Že píšeš Jirka z Ypsilon nechápu.. Od jaktěživa se to píše měkkým!! Víš? Tak nechápu co tímto naznačuješ!!! Že píšu jak prase? To netvrdím že ne, píšu velmi rychle!
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
CZJKP1 píše:Lukáši, ty jsi dislektik nebo disgrafik? Nebo máš problém z ČJ? Že píšeš Jirka z Ypsilon nechápu.. Od jaktěživa se to píše měkkým!! Víš? Tak nechápu co tímto naznačuješ!!! Že píšu jak prase? To netvrdím že ne, píšu velmi rychle!
Ne, tím nic nenaznačuju, jen jsem tě chtěl nějak odlišit od jiných Jirků. I když jako prase píšeš mimochodem často taky.
Tvoje znalosti jsou na bodu mrazu, a to i navzdory tomu, že se okolo elektroniky motáš už dost dlouho. Vývoj nulový. Horší ale je, že radíš ostatním, co o tom taky nic neví, a to často úplně zcestně. Takže - mlčeti zlato.