CRT hodiny

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Crifodo

#16 Příspěvek od Crifodo »

Doma asi těžko, co s takovou krávou. Vzhledem k tomu, že se před časem přešlo na digitální zobrazování, a pak ještě na LCD, už tyhle indikátory nemají opodstatnění ale protože to není civilní sektor, nikdo je moc nabízet nebude. O nabízených obrazovkách do OPD jsem tu už před lety psal...
Celé OPD se občas objeví na aukru, většinou to nikdo nechce.
Typická reakce
dalik píše:Ja jsem tento osciloskop take s hromadou prislusenstvi a i vcetne krytu dlouho nabizel v inzerci vcetne aukra a ani za tri stovky ho nikdo nechtel. Vzhledem k nevyuzitelnosti temer k nicemu a k velkym rozmerum jsem ho odevzdal k recyklaci do SD.

http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=26828
:roll:
psychosalam
Zablokován
Zablokován

#17 Příspěvek od psychosalam »

rnbw píše:Takze tak na par fotiek na web a potom vypnut...
Neurobil to niekto este s obrazovkou z TV alebo z CRT monitora? Napr. 21"? :D

pokud si pamatuju, tak firma National Semiconductor vyrabela v 70-tych letech integrovany obvod v DIL24 nebo DIL28 a ten zobrazoval v pravem hornim rohu TV obrazovky čas formou digitálních hodin se čtyřmi sedmimistnymi cislicemi s dvojtečkou uprostřed. Schematko bylo take v tehdejsim Amaterskem Radiu (top bylo v době, kdy redakce ARr ještě nechtěla úplatek v podobě velkého inzerátu za to, že uveřejní také něco nového). Ten obvod nestál moc peněz a dal se tehdy ziskat. Myslím, že i dnes by se dal získat.

Bývala to pak malá destička, tišťák, co se dobastlila do standardních televizek.

A propó, teď jsem si vzpomenu, na počítačový monitor to existuje coby software v designu ROLEX hodinex. Už z doby MS DOSu, míval jsem to. Snad by se to ještě našlo na stránkách vetusware.com
Naposledy upravil(a) psychosalam dne 05 črc 2012, 15:43, celkem upraveno 1 x.
psychosalam
Zablokován
Zablokován

#18 Příspěvek od psychosalam »

monterjirka píše:...

Já bych do toho nešel, mě láká jiná "hračka", asi to za dlouhých zimních večerů zkusím:
http://www.ian.org/HD-Clock/
nebo
http://www.electronics.heliostaat.nl/propellor.html

To první je kokotina, to druhé mají v trochu jiném provedení, ale stejným principu, na pokladně v GESu v Myslíkově ulici v Praze. Snad to i prodávají.

To už by jsi mohl udělat digitální laserové hodiny a popisovat tím v zimních nocích oblaka. :D
Hydrawerk

#19 Příspěvek od Hydrawerk »

Lepší je tohle.
Trimen

#20 Příspěvek od Trimen »

Zpět k CTR hodinám co třeba něco TAKOVÉHO ale na osciloskop.
sadamish
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od sadamish »

Nenajde se tu někdo kdo by měl tu obrazovku s dlouhým dosvitem ?? Klidně bych jí za rozumnou cenu koupil
Qc2
hafca

#22 Příspěvek od hafca »

Mám taky nějaké odkazy, jeden na Scope Clock DG7 tube and PIC16F876 a druhý na An Oscilloscope CRT Clock.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“