Poraďte ještě kterou TV
Moderátor: Moderátoři
Vena píše:v knizce Radiotechnika do kapsy od S. Nečeska je vzorec pro vypočet optimalni vzdalenosti
vzdalenost od obrazovky=3.3 x uhlopříčka
"dosadit v metrech"
to jen tak pro zajimavost
Jak je ta knižka stará??? Netýkalo se to obrazovek typu "Delta", které zářily jak Černobyl???
Doufám, že Petr123 se neurazil mojí radou, protože si myslím, že není možné takovým způsobem poradit ideální typ televize.
TomasX píše:Vena píše:v knizce Radiotechnika do kapsy od S. Nečeska je vzorec pro vypočet optimalni vzdalenosti
"dosadit v metrech"
Jak je ta knižka stará??? Netýkalo se to obrazovek typu "Delta", které zářily jak Černobyl???
Doufám, že Petr123 se neurazil mojí radou, protože si myslím, že není možné takovým způsobem poradit ideální typ televize.
Tak jakým způsobem vybrat typ TV ? Připojení STA, PC-DVD a DivX. 100 Hz ale nevím jestli nebude16:9 82 CM moc velká na sledování z cca 1,8-2,2 m?
Bude. postavil jsem si 32" TV 16:9 a dal jsem jí pryč, protože nestačíš sledovat obraz. Já nmám TV od gauče 2.5m a ideální je 29" 4:3, což zase není moc ok na dvd. Na krámě se to bude zdát pěkný, ale doma ti po 20min budou pěkně pálit oči. Zrak je jenom jeden a ten neopravíš, tak ho radši šetřiPetr123 píše:TomasX píše:Vena píše:v knizce Radiotechnika do kapsy od S. Nečeska je vzorec pro vypočet optimalni vzdalenosti
"dosadit v metrech"
Tak jakým způsobem vybrat typ TV ? Připojení STA, PC-DVD a DivX. 100 Hz ale nevím jestli nebude16:9 82 CM moc velká na sledování z cca 1,8-2,2 m?