Tesla COLOR 445, asi vada zdroje
Moderátor: Moderátoři
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Po zapnutí zdroj opět cykloval.Odpojil jsem napájení TDA8143,beze změny.Modul TXT mám také venku abych měl jistotu že mi právě on nezatěžuje zdroj.Po odpojení konektoru XP703 pro obrazový zesilovač zdroj naběhl a s ním i VN.
Takže mi ještě zbývá s největší pravděpodobností výměna NL701-TEA5101A,který bývá vadný vlivem poruchy VN trafa.
To-rolis7,emo53 myslel ale emitorový rezistor v ŘKS u C445 R403-0R1.Jinak s Tebou souhlasím,už jsem měl také takovýto případ.
Je pro mě trochu zajímavé jak k závadě došlo - TV běžela a šel jsem zhasnout světlo v místnosti - úplně přesně v okamžiku zhasnutí světla se TV přepla do Stand-By režimu. Když jsem ji zkusil zapnout ze Stand-by tak už cykloval zdroj. Je možné že by vznikla nějaká špička v síti při vypnutí světla (3x úsporka), která by s tou závadou TV mohla souviset?
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Já ho ve své C445-ce měl od novoti a jelo stále, ale pár jsem jich v těchto telkách už měnil.
http://www.ame.cz/HR7589-11420735-11420 ... 10699.aspx
ještě zvážím, jestli do toho zainvestuji, protože tu TV zas tak nutně opravit nepotřebuji (mám totiž možnost získat zdarma podobnou funkční OTF), ale zase je mi líto ji vyhodit, asi tedy spíše vyčkám a pokusím se sehnat trafo z nějakého vraku
Jaké jsou hlavní rozdíly 452 oproti 445 ?, jsou někde na netu jednotlivé modely této řady podrobněji popsány?
nějaké popisy modelů jsem našel tady, ale 452 tam zrovna není
EDIT:
Alespoň textový přehled tvp TESLA Orava (a nástupnické OTF) - tady