Luxtronic BTV1467 MN, 11AK36-A15, konektor sluchátek

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kokun

#16 Příspěvek od kokun »

EKKAR píše:"Číslo šasi" je několikaznakový kód, vytvořený na základní desce buď natištěním barvou stejně jako označení součástek, nebo ze strany spojů stejnou technologií jako spoje = vyleptáním měděné fólie normálně do tvaru písmen a číslic. Na už zmíněné fotce to je ten červený nápis přes fotku - ono 11AK36A15 často ještě s nějakým dodatkem za tím (upřesňuje verzi). Až budeš tu telku mít zase rozdělanou, omrkni desku z obou stran a zkus to tam najít - a pak samozřejmě buď co nejostřeji vyfotit, nebo aspoň opsat a pověsit sem...

Základním šáskem je 11AK36 - tu verzi označuje právě tento konkretní dodatek A15 (bývá jich několik: -1; -2; -A8; -A15; S-4; ...).
Proto jsem ho (ve svých příspěvcích) odděloval pomlčkou. Takto se to vesměs píše i když prakticky se tiskne dohromaty - bez pomlčky i mezery (viz potisk na deskách - je vidět z fotek) :wink:
Honza - kokúň

#17 Příspěvek od kokun »

MATYCH píše:Není uprostřed ještě kolík?

MATYCH - konektory s kolíkem (uprostřed) patří mezi napájecí konektory.
Tento je jednoznačně konektor JACK (i když u nás neběžný :cry: ) :roll:
Honza - kokúň

#18 Příspěvek od starecd »

Pokud není možnost sehnání-i já jsem prohledal vše možné, řešil bych to asi slepením konektoru epoxy a zpevněním kovovým kroužkem na vstupu a páskem kolem těla konektoru v přední části a pokud to půjde i někde uprostřed.To samozřejmě pokud by byl jinak funkční.Mám zkušenost, že takto opravené přežijí hodně dlouho, protože samotný plast je křehký.
ph

#19 Příspěvek od ph »

moc děkuju za pomoc :) ještě zkusím teda AME.

sběrný dvůr napadl i moji mamku, takže se zítra do jednoho chystám...

a ten epoxid mě taky napadl :D odpoledne jsem to lepila a zítra zkusím, jestli drží. můžete mi ještě napsat, z jakého kovu ten kroužek použít? může to být ocelový proužek, kterým bych to omotala?

a je divné, že když jsem ten konektor hledala, tak býval na zahraničních stránkách označený jako telefonní - viz. http://zirui.en.alibaba.com/product/203 ... _plug.html

...na té fotce desky by měl být vpravo nahoře v rohu.
kokun

#20 Příspěvek od kokun »

ph píše:...
a je divné, že když jsem ten konektor hledala, tak býval na zahraničních stránkách označený jako telefonní - viz. http://zirui.en.alibaba.com/product/203 ... _plug.html

...na té fotce desky by měl být vpravo nahoře v rohu.

Tak on je tam značený jako: Type: phone jack :wink:
V angličtině jsou totiž i (náhlavní) sluchátka nazývána "headphones" - od toho asi i ten název konektoru (není tím přímo myšlen telefon).

Tvp s tímto typem šáska existuje mnoho modifikací.
Ten konektor (v řadě modelů vůbec nemusí být osazený - chybí) může být i mimo šasi - na malé desce mimo tu hlavní. S hl. deskou se pak propojuje kablíkem s "kolíkovým" konektorem.
Z "turecké dokumentace" se ale nedá nic vyčíst/zjistit. Oni si ani vůbec nelámou hlavu s tím, že (snad na všech sch., pro všechny verze!) mají dokonce IO konc. stupně zvuku chybně zakreslený. Je označený IC404/24C08 - což ale není žádný NF-zesilovač, ale paměť EEPROM 8O :cry:
Označení pinů taky odpovídá té paměti, takže v tom mají totální zmatek (a vůbec je to nes*re) :evil:
Ve své (tištěné) dokumentaci jsem si to všechno opravil (dle skutečnosti) - ale leží mně to v dílně.
V turecké dokumentaci pro toto šasi (a to mám přímo i jejich servismanuál) není ani "osazovací plán" (pohled na DPS, vč. součástek na ní osazených), jak bývá zvykem 8O :cry:

Tak asi tak. Stejně by mně zajímalo foto Tvé (tu na EB si navzájem tykáme!) konkretní desky/šasi (kde vlastně ten konektor byl umístěný).
Honza - kokúň

#21 Příspěvek od ph »

no já se bojím sama tu tv rozmontovat, ale pak fotku určitě dodám :)

když se televize otevře, tak je ten konektor (z pohledu zezadu na televizi) vlevo hned u obrazovky. tzn. když se dívám na tv zepredu, tak je konektor vpravo zboku ve vysce ovladacich tlacitek.
a opravdu byl zvlast na male desce, ktera byla spojena s tou hlavni kabelem/kabely (nevim kolika).

mne nedoslo, ze v AJ to jsou headphones.. ale aspon uz vim, co hledam :)
ja jsem si puvodne myslela, ze napisu do servisu typ tv a oni se podivaji do nejake chytre knizky a hned mi reknou, jakou soucastku potrebuju... :)
kokun

#22 Příspěvek od kokun »

ph píše:no já se bojím sama tu tv rozmontovat, ale pak fotku určitě dodám :)

když se televize otevře, tak je ten konektor (z pohledu zezadu na televizi) vlevo hned u obrazovky. tzn. když se dívám na tv zepredu, tak je konektor vpravo zboku ve vysce ovladacich tlacitek.
a opravdu byl zvlast na male desce, ktera byla spojena s tou hlavni kabelem/kabely (nevim kolika).

mne nedoslo, ze v AJ to jsou headphones.. ale aspon uz vim, co hledam :)
ja jsem si puvodne myslela, ze napisu do servisu typ tv a oni se podivaji do nejake chytre knizky a hned mi reknou, jakou soucastku potrebuju... :)

Na té malé desce bývá těch konektorů hned několik - ten sluch. JACK, pak třeba 2, či 3 CINCHe (žlutý, bílý a příp. červený) pro Front AV, příp. konektor S-VHS (mini-DIN 4). Pak je těch kablíků (stíněných i nestíněných), které se připojují k hl. desce, několik.

Tvé představy by odpovídaly tomu, kdyby byl tvp vyroben v civilizovaném světě. Takto to kdysi (celkem výborně) fungovalo s oravskými telkami OTF, či OVP. Každý díl měl nějaké katalogové číslo, podle kterého se dal ND jakž-takž objednat.
Jenže turci (a nejen turci) mají k tomuto stadardu celkem daleko ("jaký pán, takový krám") 8O :cry:
Honza - kokúň

#23 Příspěvek od ph »

po tom, co tu čtu, se divím, že ta televize vůbec funguje :)

ta deska je malinká - tak 3x1 cm a je na ní jen ten sluch. konektor, ostatní jsou zezadu televize... však já sem dám tu fotku :)
rnbw

#24 Příspěvek od rnbw »

Skusil by som to na eBay zohnat a v najhorsom pripade prerobit na iny typ konektora.
kokun

#25 Příspěvek od kokun »

Tak, tak.

ph píše: ...
ta deska je malinká - tak 3x1 cm a je na ní jen ten sluch. konektor, ostatní jsou zezadu televize... však já sem dám tu fotku :)

Pokud je na ní jen ten sluch. konektor, dala by se skutečně udělat nová a spoje navrhnout na běžně dostupný konektor (s jinou pináží jeho vývodů).
Ale to bys zřejmě sama nezvládla - zkus do toho někoho (zkušeného/zručného) zainteresovat.
Ale až v případě, že by selhaly předchozí alternativy (AME, SD, eBay, příp. "nositelé servisu") - bylo by to přece jen nejrychlejší ("cesta nejmenšího odporu") 8O :lol:
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od workhard »

Podobný konektor se mi válí v šuplíku, bohužel ale jen podobný... musela by se udělat nová destička.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
ZVUK2000

#27 Příspěvek od ZVUK2000 »

Přesně takové konektory se použivaly také u autorádií jako ext. audio vstup.
starecd

#28 Příspěvek od starecd »

Ocelový kroužek by byl dobrý, pokud by pasoval průměrově třeba z kovové propisky nebo tužky a v celku, aby byl pevnější.Jinak bych asi dal pásek do toho předního zářezu a pak jak jsem psal někam doprostřed, ale ten by měl být ze silnějšího plechu.Ještě mě napadlo, že by se díra v plechu mohla vyvrtat podle vnějšího průměru vstupu.
ph

#29 Příspěvek od ph »

dobře :) ten epoxid drží dobře... mně ještě napadlo, že mám tvrzený polystyren, který se dobře řeže a zároveň je pevný, takže bych mohla z něho udělat to zpevnění... jen nevím, jestli je ten konektor pořád funkční, protože ho pan opravář musel vyrvat a utrhly se mu ty boční kovové "tyčinky" - ale ty jsou stejně jen na připevnění, ne?

a ze servisů mi teda napsali, že takové konektory nemají, ani v AME. zítra mi řeknou v opravně, jestli něco našli - dneska jsem jim ho tam nechala na porovnání, a ještě zbývá ebay...
starecd

#30 Příspěvek od starecd »

Polystyren bych tam nedával i když je tvrzený.Teď by to chtělo vyzkoušet jestli je funkční a potom udělat to zpevnění z kovu.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“