Zapojení OZ pro signál z mikrofonu
Moderátor: Moderátoři
Když píšeš, že je napájený jedním napětím, nastav mu na vstupu děličem (třeba ze dvou odporů 68k) polovinu napájecího napětí.
A mezi zemní konec potenciometru a zem dej kondenzátor nejméně 47uF.
A bude to chodit.
Takto bych to zkusil já:
- Přílohy
-
navrh_strobo.GIF- Obvod mikrofonu není zakreslený, obecně na vstup lze připojit mikrofon libovolný.
- (13.67 KiB) Staženo 64 x
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
- Přílohy
-
mic_strobo.png- (8.44 KiB) Staženo 80 x
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Na té pásmové propusti mám místo 100k 120k, protože jsem tu momentálně neměl 100k, ale vyznačil jsem to tam. Pak mám pocit, jestli by ty propustě neměly být ještě před tím kondenzátorem, co odděluje mikrofon. Hodnoty součástek jsou tam napsané tak, jak je mám na té desce.
- Přílohy
-
schema2.jpg- (117.67 KiB) Staženo 72 x
Andrea píše:To je zase španělština pro mě, podle mě je to normální zdvojovač, který ale může fungovat jen se symetrickým napájením, stejně tak vstupní operák je zapojenej pro symetrické napájení, když má ss uzemněný vstup.
Pokusím se vysvětlit česky:
Zapojení na obrázku bez diody D2 nemůže fungovat, respektive Uz bude v ustálením stavu nulové, ať už je napětí generátoru Ug podloženo stejnosměrnou složkou nebo ne. Na tom vůbec nezáleží. To je celé.
C1 se postupně nabije jednak na ss složku Ug, ale to je nepodstatné. Důležité je, že se bez D2 nabije C1 ještě navíc o hodnotu rovnou špičkové velikosti střídavé složky Ug s naznačenou polaritou. Tímto napětím přes generátor, zemní spoj a Rz bude polarizovat D1 v závěrném směru a tak D1 přestane usměrňovat. Jako výsledek bude nulové Uz. A je opravdu jedno, jestli je generátor s OZ symetricky napájený nebo není a tak dále. Proto jsem napsal, že v případě použití vazební kapacity je D2 nutná. Nic více a nic méně.
- Přílohy
-
det.png- (877 bajtů) Staženo 54 x
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]