Elektrocentrala Kraftech KT6500W, nejde 230V
Moderátor: Moderátoři
tiež vlastním túto centrálu, bol som spokojný kým nenastal problém a to, že EC nešlo naštartovať. Postupoval som nasledovne.
- kontrola oleja, oleja bolo dosť,
- kontrola sviečky a či dáva iskru, áno dáva,
- palivo do karburátora ide.
Pre istotu som vymenil sviečku no stále nechcela naštartovať, ako pomoc som použil trochu liehového čističu, EC naštartovala, išla dva dni a nastal ten istý problém. Keď už aj naštartuje, tak po chvílke zdochne a ak nezdochne tak akonáhle pripojím spotrebič, napr. elek. rázový uťahovák a spustím ho naprázdno, tak centrála zdochne. Vyradil som aj čidlo na olej a zmena žiadna.
EC používam v garáži a to na dobitie AKU (na svetlá), raz za čas a keď potrebujem vŕtačku, flexku, rázový uťahovák, čiže nie je v záťaži dlhodobo niekoľko hodín.
Mohlo sa stať, že odišiel regulátor a kvôli tomuto nastali tieto problémy ? Premerať vinutia a bližšie sa jej pozrieť na zub chcem zajtra, nakoľko odišla v strede práce na aute a všetko je v garáži všade, zatiaľ ďakujem za každú radu, či postreh.
Prajem pekný zvyšok večera.
Ak je zla tak kovova kocka v zlatom prevedeniz zltym a ciernym kablikom tiez to tak strajkuje ze zle startuje a podobne. Je do nej zapojene zapalovanie a cidlo oleja. V kazdom pripade ta kocka musi byt zapojena na kabel zapalovania, kabel od cidla mozes odpojit.
Takže sme rozhodili motor, hlava dole, výfukový ventil celý zasratý a mierne pootvorený. Keď rezali závit na sviečku, tak nezahĺbili otvor z vnútornej strany, ulomil sa malí kúsok hliníku a ten nešťastne cviklo presne v mieste kde dolieha ventil,
Kúpila sa pasta, oba sa prebrúsili, objednalo sa nové tesnenie pod hlavu, dnes sme to zložili, tlak 7, chytila na šupu. Treba ju doskladať a hádam bude pokoj.
Keby niekto objednával diely, tak Kraftech s motorom 6,5HP, je totožný s centrálou HONDA GX-160,tak mi povedál pán z firmy novotech. Z tade som objednal aj tesnenie pod hlavu ktoré pasovalo.
Toľko odo mňa.