Ovládání brány, motor Beninca MS 4

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Mirda

#16 Příspěvek od Mirda »

Lojzek píše:no, nějaké trimry tam jsou ale bohužel nemůžu najít nikde přesný servisní manuál tak nevím k čemu slouží.
Teď jsi mi hodil brouka do hlavy s těmi triaky.

PW -
Nastavuje se síla motoru.
Je to vtom návodu co jsem uvedl.
Lojzek

#17 Příspěvek od Lojzek »

No to ano, trimr PW. ale mám takový dojem, že ty trimry tam nejsou popsané. Mrknu na to.

S tím hřebenem a pastorkem to asi nebude protože je to celé na jednom velkém betonu cca 1,2M x 0,7m. a do hloubky snad víc jak 90. Takže to pracuje dohromady. Maximálně jak jsem se díval tak patka je trošku výš ale když ta brána zajede tak by neměl být problém s vyjetím.
kbulda

#18 Příspěvek od kbulda »

Začni tím, že vypoj mechanicky pohon a zkus jakou silou jezdí brána na ruční pohon. Teprve pak můžeš posoudit, zda pohon nemá výkon.
Lojzek

#19 Příspěvek od Lojzek »

zkoušel jsem, zdá se že to jde vcelku pěkně. Dokonce jsem to i mazal vazelinou :)
mcz

#20 Příspěvek od mcz »

to Lojzek:
Ahoj, jak si nakonec vyřešil problém s branou? Mám uplně stejny problém nebo hodně podobný tvému cos tady řešil. mam také MS4 motor totiž. Jakted prituhuje branu defakto oteviram ručně - musím sní vzdy trhnout pomoct ji abyse rozběhla pak už jede a i se sama zavre stím problém není ale rozjed ANO. :-(
Lojzek

#21 Příspěvek od Lojzek »

čau, abych řekl pravdu tak tento problém je u nás na firmě, jak jsem to vyřešil/ vyřešili? My(zaměstnanci) jsme do toho hrabali, šéfi do toho hrabali, nic nepomohlo. V létě je to v pohodě, teď je to ještě horší jak minulý rok v zimě. Možná by pomoho přemotat motor, spíše ale pomůže jiný, silnější brácha. Myslíme si že tento model je špatně řešen.
Pokud se brána zasekává při otevírání (musí se bránou škubnou směrem zavřít) tak si pošteluj patku, délku dojezdu - nech si bránu dojet co nejdál na patce. Toto vlastně způsobuje to, že brána sjede z patky, dostane zpětný chod na ozubeném kolečku a zasekne se.
Pokud se brána neotvírá buď rád že se aspoň zavírá :) - nám už se ani nezavírá, vždy jak odjíždím z firmy tak tam šaškuju a zavírám bránu.
Zeptám se, ty jsis to dělal sám nebo sis to nechal dělat od firmy?
mcz

#22 Příspěvek od mcz »

došla ti soukromá zpráva?
kbulda

#23 Příspěvek od kbulda »

Kdysi jsem řešil něco podobného. Motor pohonu brány se v zimě rozbíhal strašně ztuha, i samotný , s odpojeným pastorkem. Nepomohlo ani elektronické zvýšení kroutícího momentu. Neutáhnul sám sebe i bez zátěže. Pohon byl ještě v záruce. Servisní technik přijel a věděl hned o co se jedná a šel najisto. Vymněnil mazací tuk ve šnekové převodovce za tuk, který v zimě tak netuhnul. Pohon byl Italský a výrobce do pohonu dodával tuk, který v Italských klimatických podmínkách vyhovoval, u nás ale ne.
mcz

#24 Příspěvek od mcz »

také me neco podobného napadlo zvodnatělá vazelina ze by vtom mohl být problém, kazdopadne seto musí vyresit mam ted z toho manualní otevirací bránu.
tatramacek

#25 Příspěvek od tatramacek »

Chlapi. Jakym tukem mazete ty pastorky motoru ? Da se v ridici jednotce nastavit cas dobehu brany ? Leve kridlo dojede na doraz a rele motor vypne az po cca 5sec... Prave se tez dovre k levemu - tam je doraz resen plotovkou a tez se vypne az po 5sec...
Audaces fortuna iuvat
mcz

#26 Příspěvek od mcz »

jak mrzlo posunul jsem patku na sloupku kousek výše, brana chodila perfektně ale ted jak se zase oteplilo brana ma problém se rozjet ma velky odpor :-(

edit:
dal jsem patku nize namazal jsem cose dalo a zatim chodí uvidíme jak dlouho zase
mcz

#27 Příspěvek od mcz »

motor nema vubec silu rozjet branu ani vpred ani vzad kdyzse tomu pomuze takse rozjede a kdyz zkousím branu lehce pridrzet nebo ji opacne branit stací uplné malo a brana se zastaví jako by motor ztratil výkon. u auta bychto pochopil ale elektromotor?

brana chodí volne pri rucním posuvu ;-)
Atlan

#28 Příspěvek od Atlan »

Stale ste nepovedali ci rozbehove kondiky maju kapacitu, ci niesu opalene kontakty na relatkach, alebo ci nieje mechanicka vada na loziskach pohonu, pri zatazeni sa skruzuje rotoro alebo prevody...... alebo chutovka voda kvapkala na pohon dostala sa az k vinutiu oxidosvala priemer sa zmensil na polovicu a brana nevladala chodit, pritom vodic cca 0,5mm, vy nahradeni za hrubsi brana chodila...ale je pravda ze bola na 24V s paralelnym budenim.
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“