Akustický spínač na ovládání vrhačky asfaltových terčů
Moderátor: Moderátoři
Nakonec stejně skončíš na vypouštění ručním, je to nejspolehlivější a hlavně můžeš krásně reagovat na nutnost opakování některých terčů atd. Já jsem si vydrátoval malý rozvaděč s pár relátkama a udělal ruční drátové ovladače přesně na míru, doplněno bezdrátovým spouštěním od Flajzara a šlape to jako hodinky. Pomocí těch relátek a pár diod není problém udělat si i spouštění dvojstřelů u loveckého kola, vysoké věže nebo nakombinovat nějaké terče na LP nabo CS.
Zkus si schválně udělat tabulku funkcí toho zařízení, který jsou pro provoz nezbytné - tzn. opakování terčů při nějaké chybě, automatický přechod mezi střelci, nutnost zajištění ovládání jen daného stanoviště v daný moment, zamezení spuštění při štěknutí psa nebo výstřelu, možnost nastavit libovolný počet střelců, fungování mikrofonů při větru... A pak si tam taky domysli jak ty funkce zabezpečit tak, aby se nemohlo stát že ten automat nespustí ve chvíli kdy ho bude někdo nabíjet nebo seřizovat a bude tam mít ruce. Možná nad tou tabulkou zjistíš že ta částka požadovaná za profi zařízení není zas tak hrozná
Že si střelci stěžují na prodlevu znám taky z vlastní zkušenosti, ale nechá se to o dost eliminovat dodržování kázně na střelnici - korona nekecá, je tam ticho a obsluha se soustředí jen na střelce.
Jsem taky z Plzně, klidně napiš a můžem o tom někdy pokecat.
Jenom si trochu odporuješ tím, že se ti zdají profi zařízení na lepších střelnicích zbytečně drahá, a na druhou stranu to podle tebe není problém pro zkušené a šikovné lidi a vyspělou elektroniku - jenže ten čas a ty součástky něco stojí, a ve výsledku to není málo
Jinak ale fandím a pokud se to povede dotáhnout do zdárného konce, rád se na to někdy zajdu podívat...
M
Z hlediska sportovně-mysliveckého to má i logiku - na kachnu na rybníku se taky střílí až vyletí a ne okamžitě když honec zatroubí na vábničku. U některé soutěže se dokonce střílí bez povelu, střelec nemá vědět kdy a kterým směrem terč vyletí tak si myslím že i po případné modernizaci by měla být možnost ručního ovládání zachovaná, navíc pro případ poruchy.
Co se týáče bezpečnosti už jsem psal. že u vrhačky nikdo není , že je automatická a nehrozí žádné nebezpečí úrazu. ani co se týče elektřiny, protože to je vše napájené z utobaterie, vzhledem k tomu, že se střílí na střelnici v terénu.
- kevin_mitnick
Nakonec se jako nejlepsi a obecne pouzitelne ukazalo pouze reseni z roku 1996 v podobe klicenky od jablotronu v kapse rozhodciho..