Tlačítka na kuchyňské minutce

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Panda38
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Panda38 »

Tuha má nevýhodu, že opadává a dokonce pak může vytvořit zkrat na dosedacích ploškách.

Kdysi jsem si dělal membránové klávesnice - nahoře a dole alobal, mezi tím vložka z plastové fólie s vyseknutým otvorem, slepené např. oboustrannou lepící páskou. Dá se to v nouzi také použít místo nízkého mikrospínače.
BOBOBO

#17 Příspěvek od BOBOBO »

Já tam vteřiňákem lepím Cu folii . Koupil jsem jako samolepící . Ustřihnu takový čtvereček , který namáznu lepem a přitlačím a ty růžky ohnu podle původního terčíku , drží dobře . Tu soupravu jsem měl a je na okresní výsypce . Ty terčíky jsou vysoké a přiloženým lepem neržely .
Panda38
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Panda38 »

Měď (bez postříbření) má sklon rychle oxidovat a mít pak špatný kontakt, ne?
BOBOBO

#19 Příspěvek od BOBOBO »

Než se stihne v tomto prostředí "zoxidovat" , tak ovládané zařízení se stihne ještě jednou vrátit z china . :D
fero7

#20 Příspěvek od fero7 »

BOBOBO píše:Tu soupravu jsem měl a je na okresní výsypce . Ty terčíky jsou vysoké a přiloženým lepem neržely .
To si robis prdel?
Terciky su cca 0,4-0,7mm. Obcas sa naozaj MOZE vyskytnut pripad ze volneho miesta je malo. Vtedy staci trochu zrezat stare tlacidlo skalpelom, ziletkou. A silikonove lepidlo?
Nic lepsie pre dany ucel nepoznam. Lepenie alobalu je nanic. Navydrzi nic alebo iba kratko. Potom su alobalove terciky po celom DO. Lepidlo typu chemopren ( a pod.) nedrzi vobec. Sekundove iba na tlacidla z gumy. Ale klavesnice DO su prevazne so silikonovej gumy.
Prilozene lepidlo, ako aj cela sada je urcite OK.
rnbw

#21 Příspěvek od rnbw »

To lepidlo je mozno dobre ked je nove, ale treba to spotrebovat rychlo. Mne vyschla cela tuba, tak som to potom lepil nejakym inym silikonom.
tomasjedno

#22 Příspěvek od tomasjedno »

rnbw píše:... treba to spotrebovat rychlo. Mne vyschla cela tuba...
Vyschla? Zpolymerovala vzdušnou vlhkostí, ne?
Já tuby se silikonovým tmelem/lepidlem kromě víčka ještě utěsňuji pružnou lepicí páskou kolem víčka, a skladuji v chladničce. Vydrží mi několik let.
BOBOBO

#23 Příspěvek od BOBOBO »

Vždy .
Killroy
Moderátor

#24 Příspěvek od Killroy »

fero7 píše:Terciky su cca 0,4-0,7mm. Obcas sa naozaj MOZE vyskytnut pripad ze volneho miesta je malo. Vtedy staci trochu zrezat stare tlacidlo skalpelom, ziletkou...Prilozene lepidlo, ako aj cela sada je urcite OK.

V tomto se musím fera zastat - ta sada je zatím to nejlepší co je na opravu dálkových ovladačů a různých klávesnic k dispozici. A pokud to někomu nedrží, anebo je to vysoké, tak to prostě neumí správně použít..
Alobal a cokoliv jiného lze použít tak akorát jako přechodný stav z nouze, takže na ho*vno a už se tady o tom psalo nejméně 5x..
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
txx

#25 Příspěvek od txx »

kolik ml má to lepidlo v sadě ?
co ho udělat vodivější přidáním grafitu nebo něčeho jiného ;-)
Odpovědět

Zpět na „Součástky“