Magnetofon B116

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od durkovic »

pred dvoma rokmi som si kúpil 5 kusov BASF DP26LH, v hranatých krabičkách (čierno zelené). nahrané jak na B700 tak na B730 a kvalita nahrávky je "mňam mňam" u B700 sa mi n niektorých žánroch muziky (hojný obsah vysoko tonových hudob. nástrojov - činel a pod) že sa v špičkách objavujú sykavky. u B730 bez problémov, a nevšimol som si žeby nejak výrazne špinili páskovú dráhu a hlavy, stále po prehratí oboch strán pretriem paskovu dráhu liehovou vatičkou, a je to OK.

taktiež mám emgetonky, s kvalitou je to kus od kusu, niektoré dropujú, záznam už na novú nebol nič moc... iné zas veľmi dobre kvality s výborným výsledkom kvality záznamu, najlepšie snad boli LHčka. síce stáli viac ale oplatilo sa.
Psefranek

#17 Příspěvek od Psefranek »

S těmi LH souhlasím,kdysi jsem je používal a nic mi na nich nevadilo.Ale tyto LN,co jsem koupil,jsou taky docela dobré.Koupil jsem totiž použitý Basf,který byl zcela jistě kvalitní,ale kdysi dávno.Ten,kdo ho měl v ruce přede mnou,by zasloužil...Tak jsem koupil ty Emgetonky LN,které jsou opravdu nové a vím,že je žádný umělec přede mnou neměl.Petr
konosuke

#18 Příspěvek od konosuke »

Chlapi (a holky pokud zde jsou), mám tu z lepších časů 4 ks Scotch magnetic tape polyester superlife 220-18 Φ150 mm 540 m, 25 µm tedy double play. Origo plastové cívky i modrobílé papírové krabičky. Jakkoli se tradovalo že Scotch vytahuje se a vlní okraje, hraje moc ve výškách, nevím celá léta jsem je nepoužíval. Já už dlouho žít nebudu a Vám se mohou hodit, přenechám za 30 Kč/ks + poštovné. V případě zájmu písněte SZ.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Psefranek

#19 Příspěvek od Psefranek »

Já tedy beru okamžitě!!!!!!!!!!!!!!!Petr
konosuke

#20 Příspěvek od konosuke »

Dobře, bez záruky ovšem, jsou to velmi staré pásky i když značkové.
Mohu doložt 1 x Stilon (lic.Agfa Gevaert) Φ 180 mm 540m - long play 35 µm, 1 x Stilon (lic.Agfa Gevaert) Φ 180 mm 720m - double play 25 µm,
1 x Emgeton DP 25 LN Φ 180 mm 720m - double play 25 µm,
1 x Emgeton DP 25 LN Φ 150 mm 540m - double play 25 µm, po 20 Kč/ks, kontakt: lechos@seznam.cz
Naposledy upravil(a) konosuke dne 21 čer 2013, 21:36, celkem upraveno 1 x.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Psefranek

#21 Příspěvek od Psefranek »

Vezmu vše.Ostatní na Váš mail.Děkuji Petr
konosuke

#22 Příspěvek od konosuke »

Koho zajímá dobové hodnocení vlastnosti pásku Emgeton DP 25 LN testovaném na magnetofonu Sony TC 377 ať si přečte článek z historické VTM 13/1975, str. 464.
http://www.fastimages.eu/images/emgeton.jpg
Psefranek

#23 Příspěvek od Psefranek »

Zajímavé.Celkem souhlasím....
Hill
Administrátor

#24 Příspěvek od Hill »

Konosuke: test emgetonek tak z let 1983-1988 nemáš?
V pětasedmdesátém se je ještě pořád v FLB učili dělat. Základní školní docházka přece tehdy také trvala 9 let.
A vývoj a vylepšování vlastností nejen pásků u nás šly krok-sun-krok, takže někdy se světu dalo přiblížit jen na 5 let zpoždění, pak se dlouho nic nedělo a zpoždění rostlo na 10 i 15 let, pak se zase něco dohnalo...
I když v tom pětasedmdesátém už byly Emgetony to nejlepší z pásků, co se v RVHP vyrábělo. No, a kdo měl štěstí, sehnal Agfu nebo Basfku, pak se dovezly 3M Scotch, které zase zvukově nijak oslnivé nebyly a voněly po čerstvě upražené kávě, ale byl o ně zájem, protože byly ze Západu. No a úplně nakonec se daly koupit i Maxell UD, jenže kvůli nim se musela změnit předmagnetizace, aby z nich šlo dostat co nejvíc dobrého...
Zkrátka objektivně Emgetony zdaleka nebyly to nejhorší, co se u nás dalo nasadit na unašeče.
konosuke

#25 Příspěvek od konosuke »

Nic lepšího nemám...on ten Sony TC-377 platil za špičkovou kvalitu možná v roce 1975 kdy byl článek napsaný, tedy v dobách mono cívkáčů B54, B70, B90 a podobných vehiklů z dílen vývojářů n.p.Tesla. Požadavky Spitzenklasse splňoval TC 755, 756, 758, 850, nebo ReVoX A700, AKAI GX 620 z Tuzexu, pro nás proletáře sci-fi & fantasy. Pro dělnou třídu a vrcholné nároky Tesla B73 z Prioru, ale ten příšel trochu později. Nicméně, zn. Maxell LN, UD soudruzi národohospodáři plánovači MZO zvolili moc dobře.
konosuke

#26 Příspěvek od konosuke »

Tohle je článek z katalogu Akai audio 75/76, legendární nezničitelné skloferritové hlavy GX garantující trvanlivost 90 000 provozních hodin což je přibližně 10 let napřetržitého hraní, broušení...odolávají šmigrlpásu Orwo apod...no nevím z dnešního pohledu spotřebky na jednu sezónu počin konstruktérů vývojářů spíš kontraproduktívní, navíc malé hrbolky na běžné metaperm hlavě údajne líp fixují pásek a drží stopu...cívkáč Akai jsem nikdy neměl. Naše ANP935 byla nadčasová a přežila lampáč Tesla B3, celou řadu B4, B5, B70, B90 a i stereo zvládala B93, B100...
http://www.fastimages.eu/images/akaigx.jpg
Psefranek

#27 Příspěvek od Psefranek »

Zdravím,ještě k té 116...Jaký je dnes asi nejlepší Kontox(nebo něco takového)?Při opravě Akai X201D jsem použil Kontaktol od Druchemy.Prostříkal jsem s ním dost chrastící a zlobící kontakty a spínače a opravdu moc dobrý.Nebo mi něco lepšího uniklo?Petr
konosuke

#28 Příspěvek od konosuke »

Ty chemické a konzervační přípravky jsou vlastnostmi asi dost podobné ale těžko čekat zázraky pokud je sjetá vybroušená odporová vrstva, zlepšení je krátkodobé. Kdysi za tímto účelem červená vodička - leštidlo Diava na nábytek nebo Syntol - brzdová kapalina, kdo pamatuje ?
Psefranek

#29 Příspěvek od Psefranek »

Ano,používala si Diava i do potenciomětrů,dnes někteří tvrdí,že to bylo spíše k horšímu...
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“