Takjsem všecko kolem LAN a telefonu vydrátoval a postupně zprovoznil až na jednu záležitost.
Záhada.

Mezi DSL splitterem a modemem bylo původně 17 m SYKFY 2x2x0,5. Po jednom páru šla DSL, po druhým telefon od domovní ústředny k podružnýmu telefonu. Obojí chodilo i najednou naprosto bez problému a to byl kabel 2x kompletně napojován zakroucením jednotlivých drátů . DSL běžně 21Mb. Při rekonstrukci datových rozvodů se vzdálenost splitter - modem snížila na 12 metrů ale je tam SYKFY
5x2x0,5. Použit zatím pouze jeden pár na DSL. Ačkoliv je vedení odporově v pořádku (celá kompletní smyčka s propojeným 2-3 pinem RJ11 na jedný straně a měřeno mezi 2-3 pinem RJ11 na druhý straně, 6 ohm) a pár není s ničím šluslý, DSL modem Comtrend se nepřipojí, svítí na něm trvale červeně ledka "INTERNET". Měla by svítit jen asi 1 minutu po zapnutí či připojení modemu (než se "chytne" na internet) svítit zeleně. Zkusil jsem přemístit modem na 2m RJ11 kabel ke splittru a tam chodí, takže v modemu to asi není. Zkusil jsem v SYKFY jiné páry, taky po jednom drátu ze dvou párů, připojit i odpojit stínění SYKFY na PE, nepoužité páry připojit na stínění, překřížit dráty v páru a stále NIC!!!! Nechápu...

Nějaká indukčnost či kapacita kabelu zabíjí signál?? Teď jsem vyzkoušel mezi splitter a modem 100m klubo SYKFY 2x2x0.5 a chodí jen 8Mb, takže moje dýlka asi zase není tak zásadní. Snad nebudu muset SYKFY měnit, to by mě určitě kleplo...
Netušíte prosím někdo, co to proboha je
Díky
Jirka