výběr čerpadla na zalévání
Moderátor: Moderátoři
Těsnění se vždycky dává nové (je jich hromada v regále) a ne vždy musíš vše rozbít, když víš jak se to dělá. Ne vše se řeší tvým kladívkem, jsou na to přípravky.
SVA rozebírat jen když vyžaduje repasi.
Pro rýpaly rozchodil jsem jich asi 5ks z toho některé víckrát co byly v závlahovém systému. (přes zimu kdy vyschnou se chytnou vždy)
Čerpadlo mám doma... jelikož nešlo hnout ani hasákem za unašeč tak sem ho rozebral, trochu jemné síly s kladívkem a bylo to, dostal sem se až k 1. oběhovému kolu. Uvnitř to vypadalo tak že by ani 10 coca col nic nezmohlo, tak jsem vzal šroubovák a rez pěkně oškrábal z těch dvou předních částí co jsem sundal.
Nakonec se mi i povedlo rozchodit hřídelku, ta vrtulka byla uplně přilepená ke stěně... ale je tu problém vtom že ta vrtulka je tak nějak přirostlá k hřídelce a nevím jak ji sundat, poradíte nějaký způsob? Klidně destruktivní protože byla stejně na výměnu...
Jinak přesný typ čerpadla ze štítku je 32-SVA-II-LM-90.
Jinak čerpadlo je velmi zachovalé a pěkné
Vzal sem malou flexu a obřezal sem ho jako máslo okolo jřídelky stím že sundám tu další část jenže ono to sundat nejde protože se nejdřív musí sundat ještě kus té mosazi co zustala na hřídeli a stím jsem nepočítal, takže zejtra zkusim sehnat nějakej větší stahovák a zkusím to stahovákem, jinak mě nenapadá už vůbec nic ale asi sem to pěkně pohnojil
Dalo se prostě předpokládat, že to tak dopadne (nič špatného tím nemyslím). To, že někdo spravil 5 podobných bez problémů jen potvrzuje pravidlo. Včera jsem byl zrovna na dílně a taky jedno takové muselo být opravováno flexou. To je prostě riziko.
Cerpadlo stalo delsi dobu nez jen jednu zimu, pak me jeste napada kdyz vsechno selze, rozriznout i to rekneme kolo ktere se neotaci a jen je vnem ten snek... ale abych to pak koupil nove.
Jinak cerpadlo se uz otaci, druha vrtulka prirezla neni, tak aspon trochu pozitiva