Vodní chlazení v PC, trafoolej?
Moderátor: Moderátoři
- Jiri_REZEK
- Kontaktovat uživatele:
Hele,koukni se třeba na tohle,snad Ti to bude vyhovovat :
http://www.alfacomp.cz/php/index.php?ei ... chSubmit=1
- tomasjedno
Zrovna předevčírem jsem si přečetl článek o vodním chlazení, které v dnešní době už moc nefrčí.
Ja by som asi zariadil odhlučnenú kastlu s prachovými filtrami... Keď už vodníka, tak samozrejme i s vetrákmi. Pod hladinou nehlučia. Klasika s vodným čerpadlom vraj má k tichosti tiež kúsok - hlučí to čerpadlo a tiež je tam ventilátor. Ale neskúšal som. Upgrade nie je problém. Buď to proste vytiahnuť, alebo hold pod hladinou. Ale mne to zrejme nehrozí, ja mám úchylku na notebooky.
- tomasjedno
Za druhé něco trochu OT k vodníkovi: polychlórované bifenyly, já osobně coby mlaďoch ze školy jsem je v tehdejší mé firmě evidoval někdy v letech 1986 - 87. nepoužité věci ve skladech s PCB se vyřazovaly z výroby a shromažďovaly k likvidaci, díly zabudované v linkách se evidovaly a po ukončení jejich životnosti a vymontování se pod evidencí likvidovaly jako zvlášť nebezpečný odpad. Od této doby už žádný nový výrobek neměl PCB obsahovat.
Články od Arniky a dalších zelených aktivistů tedy není nic jiného než šíření strachu, jak je u těchto lidí obvyklé. Ostatně kdo je pečlivě přečte, zjistí ,že všechny havárie a podobné události s PCB seš odehrály před rokem 1986.
To neznamená, že PCB a další podobné sloučeniny už u nás nejsou. Poločas rozpadu těchto sloučenin jsou desítky až stovky let. Ale jejich velký přísun do životního prostředí byl před 25 lety ukončen a ty, které jsme do prostředí předtím "stihli" dostat, se postupně lidskou činností, povodněmi atd ředí a pomalu přirozeným rozpadem ubývají. Pokud nějaké masívní spalování plastů třeba při požárech nebo činností sociálně nepřizpůsobivých látky tohoto typu do prostředí zase neuvolní.
- tomasjedno
- tomasjedno