Sháním kdo navine transformátor
Moderátor: Moderátoři
Momentálně mám za zadkem starýho Fendra 250. Je sice dobrej ale v mým věku už tady hraje roli taky nějaká ta nostalgie.
Tak až to nějak dopadne tak se opět ozvu.
Zdarec!!! Kaca
Jo a ještě - tady je popsanej způsob nastavení biasu. Co si o tom myslíte?
- Přílohy
-
Výstřižek.PNG- (34.17 KiB) Staženo 89 x
-
JCM8002203AV2update.pdf- (136.67 KiB) Staženo 100 x
- elnovy
- Doporučuje se dohled statného moderátora
A ušetřenej čas na diskuzích na tomto servru věnovati vlastnímu navinutí
trafa . Vzhledem k tomu že životnost lamp ani výstupního trafa
není věčná ...v l
a to potom se ti bude čas od času praxe s navíjením trafa hodit .
Přeji hodně úspěchů ve vinutí a i bohatého ježiška a veselé Vánoce
spolu s HAPY NEW 20014 hvězdné pěchotě s 5 TI Hv taky samosebou
Povolání: Vývoj elektroniky+DPS
Zájmy: Programování C++ ,assembler
Připomínám že se mě opravdu nejedná o výstupní trafo ale o síťák. Oslovil jsem ve svém okolí asi šest firem které navíjí a výsledek se dozvím až mě odpoví.
Na pozici výstupáku mám trafo z AZK 360. Je to zřejmé i z fotky která je výše.
Děkuji za ohlasy a zdravím!
Elnovy, dej si závazek, že budeš psát jen o tom, čemu rozumíš. A už to svinstvo nehul, kdo má ty tvoje bláboly číst.
Ty kostry co jsou na obrázku už jsou v naviárně. Tak počítám že za nějaký čásek budou hotové. Dal jsem navinout tři síťáky podle navíjecího předpisu ze stotřicítky akorát na primáru pouze 230V. Jinak stejné. Je to na jádru EI40 x 64mm. Trafoplechy mám ale z výstupáků z AUJ 637. Ty jsou o něco silnější. Asi 0,65 a nebo 0,675mm. Nevím přesně. Měřil jsem je posuvným měřítkem. Ptám se tedy lidí znalých zda tyto plechy mohu použít pro tyhle síťové trafa. Myslím že plechy orig. pro AZK360 mají tloušťku 0,5mm.
Dále jsem si nechal namotat výstupák. Také podle AZK360, akorát s tím rozdílem že jsem vynechal vinutí 100V a vinutí se budou normálně pravidelně střídat, prim. a sec. s dostatečnou izolací. Plechy do tohohle výstupáku mám připravené - tloušťka 0,5mm. To by mělo být v pohodě.
Obě trafa jsou na jádru EI 40 x 64.
Zdravím a děkuji! Kaca
- Přílohy
-
Výstupák 2.PNG- (23.06 KiB) Staženo 81 x
-
Výstupní trafo 1.PNG- (54.9 KiB) Staženo 79 x
-
Síťové trafo 1 (2).PNG- (20.91 KiB) Staženo 76 x
-
Síťové trafo 1 (1).PNG- (37.99 KiB) Staženo 83 x
Dokonce je to samé jádro na síťovém trafu i v AZK 401 ( http://www.radiojournal.cz/schemata/azk401.pdf ) Ten má psáno 160VA.
Plechy jsem kdysi počítal a opravdu je tam 128 plechů po 0,5mm.
Jen potřebuji vědět jestli na ten síťák mohu použít ty silnější plechy. (0,65 a nebo 0,675mm). Nevím jaký rozměr se dával do Těch výstupáků z AUJ 637. http://aldax.cz/index.php?act=prod&show ... key=auj637
Nevím proč jsou ty jádra takhle předimenzované ale myslím že je to kvůli menšímu brumu, asi je to jádro méně sycené a má menší vyzařování.
Tak co - mohu prosím použít? Něco mě říká že by to mohlo být OK ale nevím to jistě tak než složím a zalakuji, chci se zeptat odborníků.
Za každé doporučení děkuji!
- Přílohy
-
IMG_1704.JPG- (139.57 KiB) Staženo 89 x
-
IMG_1702.JPG- (120.6 KiB) Staženo 101 x