KUBO píše:Dúfam, že si tam nahral spávny soft. Rozlišovali sa podľa ID 50102 alebo ID 50602.
druhou verzi ti to nahrát nenchá. Teď už jen zkusit, jestli v menu přijímače vidíš info o kartě.
Zdroj sice zlobívá, ale vždy buď že se ten TF restartuje, nebo mi nejela vertikální polarizace. S tím, že by mi nejela karta sem se nepotkal a to mi jich prošlo rukama na opravu desítky.
Ani jednou sem nemusel měnit sítový kond. Stačilo vyměnit (dle verze zdroje) 1x 1000u/16 a 1000u/10 nebo 2x1000u/16 a když zdroj nenajížděl, pak ještě ten 47u na primárně straně. Ten sem většinou měníval taky pro sichr. Ty 220u jsou tam tuším pro modulátor a ty nebyly suché ani jednou...
A ten 47u je přece kond na primární straně! Já je měním vždy (i když nejeví žádné známky poškození), ale už asi 20x byly evidentně nafouklé. Ono totiž záleží odkud VO tyto SAT strojky bral. Vím, že jeden VO je měl asi o dvě kila v nákupu dražší než ostatní, tak jsem se jich tehdy ptal proč a bylo mi odpovězeno, že ty jsou z DE a jsou určeny pro tamní a rakouský trh a mají kvalitnější zdroje. Vzal jsem asi 25 kousků (je to už cca. 5 let) a z této várky jsem zatím na vyměnu kondů neměl na stole ani jeden! Takže ty dvě kila přidat (stejně to ve finále zaplatí zákoš) se mi vyplatilo. Pokud by ani výměna kondů nepomohla, tak pak jedině podlepit kartu, je možné, že některý z kontaktů čtečky nedosedá na plošku čipu karty. Nebo rovnou čtečku na DPS vyměnit za novou (nebo z jiného stroje, ale funkční).