Televizor Siemens FS 275
Moderátor: Moderátoři
-
83.240.25.42
1. na desku která je těsně u obrazovky (nevím jak se jmenuje, ale vedou do ní přímo signály RGB a bývají na ní tranzistory které přímo ovládají katody obrazovky) vedou vodiče RGB. Zkusil jsem zapojit samostatně R, potom G a potom B. Všechny byly v pořádku a B chybná. Potom jsem Přehodil G a B a modrá byla stále chybná, tím jsem vyloučil chybu před touto deskou. Chyba tedy musí být v této desce a nebo obrazovce.
2. Výstup z desky je vedem přímo na katody obrazovky. Zkusil jsem tedy přehodit výstup z desek a to prohodit G a B. V tu chvíli byla vadná barva G a B fungovala pěkně. Z toho jsem odvodil že obrazovka bude vpořádku a vadná bude asi ta deska.
3. Na desce jsou 3xTDA6111Q. Myslíte že by mohla být chyba v některém z nich ? Napadá mě je přepájet a navzájem je prohodit. Poraďte prosím jestli je moje úvaha správná a co dále. Tom
NÁVOD VYMĚŇ TO A TO NENÍ RADA,CHCE TO TAKÉ TROCHU VLASTNÍHO
SNAŽENÍ,NĚCO SI NASTUDOVAT....ZNÁT PRINCIP A ČINNOST OBVODŮ
Nový IO se dá pořídit za pár korun,tak v čem je problém....je to jen
cena za několik pivíček.......
Frenky píše:...tak nevím,co je *chytrého* na radě zkusit obvod nový a do funkčního obvodu nezasahovat....
Tak se Frenku nezlob
Navíc každý si ničí svoji televizi a stejně potom přijde k nám.
-
Tomasek
-
213.168.170.242
-
Tomasek
Tomasek píše:ahoj, myslel jsem že vadnou obrazovku jsem vyloučil v předchozích krocích, kdy mi modrá barva fungovala a nejela zelená. K čemu mi bude napětí na kotodách ? Tím zjistím jestli je IO vpořádku ?
To je jasný. Vada je v "B" konc. stupni a jeho okolí. IO a pár odporů. Vypni TV odpoj tu desku obrazovky (pokud má konektory), sundej ji z obrazovky, vybij elyty a ohmmetrem porovnej jednotlivé odpory ( máš to tam třikrát), když nic nenajdeš vraž tam švába "B" a modli se aby ta obrazovka opravdu nestřílela.
A máš to zadarmo!!!! Jak říká Béda Trávníček.
-
194.108.143.35