DiSEqC přepínač a Czechlink
Moderátor: Moderátoři
RadekB píše:Ano, da se to vysvetlit, ale ted se me to nechce vypisovat, je to moc dlooohe. Ale za urcitych podminek to mozne je.
No celkom by ma to zaujimalo, ked budes mat cas a chut, skus to popisat,ale mozno by bolo lepsie zalozit nove vlakno.
Druha vec je ze nektere prepinace maji vstupy sice ABCD ale nastaveni v sat.neodpovida. I s tim jsem se setkal.
Toto nebude moj pripad,pretoze v digitale mi vstupy sedia s kovertormi.
Druha vec je ze napr. pokud mas analog zapojeny na LOOPOUT (LNBOUT) dig.ptijimace a ten prepnul na B, pak i na OUT pujde B , nebo pokud to mas jen rozbocene.
Ani toto sa ma netyka,rozbocovac nemam, kabel som z digitalu vytiahol a zapojil do analogu.
Este cosi, takto sa mi spravali 3 stare analogy (obcas to este treba opravovat
RadekB píše:No jestli byl prepnut na B a vytahl jsi kabel a zapojil do analogu, tak to je ono, prepinac zustane prepnuty.
Tak tomu uz teraz rozumiem este menej. Predpokladal som, ze v tom DISEqC sa nachadza nejky svab, ktory dekoduje prikaz a potom cez vykonove tranzistory a VF prepinace komutuje prislusne vstupy. Z toho mi vychadzalo,ze po pripojeni na napajanie od prijmaca (13 alebo 18 V),sa to dostane do nejakeho zakladneho stavu (napriklad aktivny vstup A) a zostane to tak pokial nedostane prikaz aby sa prepol vstup. Podla toho co hovoris si to pamata posledny stav aj ked to odpojis od napajania (13/18V). Dobre to chapem? Ma to daku NVRAM ci sa to drzi nejaky cas na kondikoch? To mi akosi nesedi.