Jak zjistit co mně blokuje PC

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
hafca

#16 Příspěvek od hafca »

Pro začátek bych zkusil zakázat antivir. Může být, že má potřebu kontrolovat on-line co zrovna prohlížíš a ten zásek je od něj. Pokud nepolezeš někam do kalných vod internetu, nic nehrozí.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Mira_A

#17 Příspěvek od Mira_A »

hafca píše:Pro začátek bych zkusil zakázat antivir. Může být, že má potřebu kontrolovat on-line co zrovna prohlížíš a ten zásek je od něj. Pokud nepolezeš někam do kalných vod internetu, nic nehrozí.

A co když už má virus v PC a ten jen číhá? :lol:
Až bude ukončen antivir bude ještě destrukčnější. :lol:

Většinou se virus snaží přejmenovat známý soubor. I já jsem tehdy myslím musel jednu aplikaci přeinstalovat. Vymazat ten falešný exe soubor, který nahradí soubor skutečné aplikace a pak aplikaci instalovat znovu.
Ale chce to detekovat, který soubor to dělá.

Nedávno se mi stala taky taková kuriozní věc při prohlížení internetu.

Sleduje vás policie ČR. :lol: Nemůžete nic dělat z internetem, hned se to přesměruje na jejich stránky (né policie, ale útočníka) každé otevřené okno. Samozřejmě malware.
Takže jak na to. Zkopíroval jsem odkaz a dal do zakázaných stránek.
Konec jsem umázl. Takže aby zbyla jen adresa www.něco.xxx bez cokies, které se přiřazují.
Bylo vymalováno.
Už je pokoj. CHACHAŘI :lol:
Naposledy upravil(a) Mira_A dne 29 črc 2014, 17:51, celkem upraveno 3 x.
hafca

#18 Příspěvek od hafca »

Pokud tam má antivirus a nic mu nenašel, pak je to jedno. Horší už to nebude. Vir tam buď je nebo není a že by ho antivirus jen "brzdil" v činnosti, tomu moc nevěřím.
Mira_A

#19 Příspěvek od Mira_A »

hafca píše:Pokud tam má antivirus a nic mu nenašel, pak je to jedno. Horší už to nebude. Vir tam buď je nebo není a že by ho antivirus jen "brzdil" v činnosti, tomu moc nevěřím.

Měl jsem stejný problém. Virus né antivirus ho brzdí v činnosti.
Ale když zakážeš antivir, riskuješ, že tě neochrání před přepisem důležitých částí systému do kterých i když vlastní virus není detekován nic nemůže virus zapisovat. Zavřením antiviru umožníš absolutní skázu.

ANTIVIRUS CHRÁNÍ I PŘED NEDETEKOVANÝM VIREM. :!: :!: :!:
serviceman

#20 Příspěvek od serviceman »

Pokud je podezření na vir, je snadné proskenovat PC offline spustěným antivirem z CD. Výborný je například Kaspersky.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Mira_A

#21 Příspěvek od Mira_A »

serviceman píše:Pokud je podezření na vir, je snadné proskenovat PC offline spustěným antivirem z CD. Výborný je například Kaspersky.

Ano to je hezké, ale některé viry ještě nebyly třeba ani identifikovány.
Takže je běžně antivir nepozná a chrání uživatele pouze částečně. :wink:

Já za virus považuju i blbý zápis v registrech, který odkazuje na otravné stránky a nepustí Vás na net. Viz ta aplikace Jste sledování PČR.
Domovskou stránku to nezměnilo, zůstala původní, takže tam musel být někde skript nebo něco co ukazovalo na stránky útočníka. :lol:
Mira_A

#22 Příspěvek od Mira_A »

Mám vzkaz pro cípky, kteří programují takové kokociny. :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=PvP2ehmq2wo
hafca

#23 Příspěvek od hafca »

Předpokládám, že v takovém případě je PC projeté nějakým antivirem jako první.
Nesmíš být tak vyděšenej. Já vlezu všude a nákazami netrpím. A na ochranu mi bohatě stačí antivir od MS. Stačí k němu jen používat taky hlavu a neklikat úplně na všechno.
Jestli máš takové obavy z virů, které antiviry ještě neznají, pak je nejlepší na internet nechodit a úplně nejspolehlivější je PC vypnout. Pak zaručeně nic nechytíš. :wink:
Hejnicek

#24 Příspěvek od Hejnicek »

Ze vseho nejdriv bych zkusil Bod obnovy, pokud vis zhruba od kdy doslo k problemu.
Rychle a jednoduche pokud je problem SW. Za pokus to stoji.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“