Nabíjení speciálních LiIon baterií
Moderátor: Moderátoři
Milan_F píše:Dlouhou dobu používám ve foťáku nabijecí lion akumulátory CR-V3 z GME. Pokud je foťák na dvě tužkovky, je šance že by se tam mohly vlízt.
Po prostudování obrázků kodak easyshare c813 by se dalo říct, že je 90% šance na náhradu 2 tužkovek za nabíjecí LiFe crv3 baterii. http://www.avacom.cz/nabijeci-souprava- ... v3-1100mah
- czatlantis
- Artaban001
strana 53..
Jinak jsem tenhle model měl taky. Používal jsem jej zásadně na tužkové baterie (ty z Lídla), protože akumulátory se v tom záhadně vybíjely dost rychle. Pak mi někdo tvrdil, že je potřeba používat nějaký speciální s nízkým vnitřním odporem, nebo klasický z nižší kapacitou, nebo NiCd, protože má blesk při nabíjení vyšší odběr a při něm zakolísá napětí. Možná pomůže "důkladná hygiena" kontaktních plošek pro baterie..
A mimo jiné - není tužkový baterie, jako tužková baterie. Jedna verze má větší "čudl" na kladným pólu. Každopádně zpět k tomu foťáku:
Za tři roky začal záhadně zapomínat čas hned při otevření prostoru pro baterii. Nejspíš odešel vnitřní záložní článek.