Myčka Whirlpool ADP 6993 ECO - neohřívá vodu
Moderátor: Moderátoři
Tady ty tam nepasují?
Takže nejprve jsem odpojil vodiče topení a čerpadla a rozpojil hadicové spony a čerpadlo i s topením vyndal ven. Za blok čerpadla jsem to uchytil opatrně do svěráku o otočením doleva jsem oddělil topení a čerpadlo od sebe. Takže mi zbylo toto:
- Přílohy
-
Fotografie0300a.jpg- čerpadlo myčky bez topení
- (63.54 KiB) Staženo 311 x
- Přílohy
-
Fotografie0312a.jpg- těleso z vnitřní strany
- (94.95 KiB) Staženo 289 x
-
Fotografie0311a.jpg- těleso z vnější strany - odděleno od plastové části
- (116.29 KiB) Staženo 389 x
Důvod vysvětlím: koupil jsem tuto myčku za 166,-Kč jako 10 měsíců starou a neopravitelnou. Servisní technik dvakrát opravoval nefunkční topenía při třetí závadě byly zákazníkovi vráceny peníze a myčka byla jako neopravitelná vyřazena a po nějaké době se ocitla ve výprodeji se závadou "neohřívá vodu" za 100,-Kč + RP.
Teď zpět: v nejmenovaném pražském servisu jsem zakoupil za 968,-Kč nové topení, ke kterému byl přiložen kit na úpravu pro moji myčku.
Pomocí této soupravy jsem sestavil nové topné těleso včetně čerpadla.
- Přílohy
-
Fotografie0302a.jpg- náhardní topné těleso připojné na čerpadlo
- (72.81 KiB) Staženo 5981 x
-
Fotografie0313a.jpg- návod na použití kitu na výměnu topení u myčky
- (84.34 KiB) Staženo 536 x
A podstatná věc - myčka opět ohřívá vodu a myje nádobí
- Přílohy
-
Fotografie0306a.jpg- (67.89 KiB) Staženo 329 x
-
Fotografie0305a.jpg- (57.22 KiB) Staženo 386 x
Zkusil jsem topné těleso připojit napřímo na 230V a funguje. Teplotní čidlo je ale to, co by mohlo blokovat ohřev, rád bych ho proměřil, ale nevím, kde v myčce je.
Podařilo se mi vymontovat sdružený snímač, označení "Bitron W10134017" - je v něm integrován i snímač teploty? Má šest pinů:
- na první dvojici pinů naměřím 200-1500kΩ (evidentně reaguje na světlo),
- na druhé dvojici pinů je stabilně 10kΩ (nereaguje na teplo ani na vodu)
- na třetí dvojici pinů ohmmetr nic neukáže (nereaguje na teplo ani na vodu).
Co, myslíte?

decmen píše:Nicméně, když topení funguje napřímo na 230V, zkoušel jste i moji variantu se žárovkou místo tělesa a sputit program?
Žárovku jsem nezkoušel. Zkusil jsem za chodu myčky změřit přímo obě relé na modulu myčky, a na cívkách obou relé není žádné napětí a na výstupech přímo na relé není ani fáze ani nula. Modul tedy z nějakého důvodu nevyšle signál k zapnutí topení. Má i tak smysl zkoušet žárovku?

- tatramacek
http://www.uloz.to/xWFcc9YX/adg-6966-ix ... -1-163-pdf
http://www.uloz.to/xLad3WiW/adp-4619-wh ... 800781-pdf