Světlomet simson s51

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Zaky

#16 Příspěvek od Zaky »

Rozdíl je v tom, že se na 12V lépe koupí hotový regulátor, aspoň předpokládám, jinak samozřejmě 35W jako 35W, protože předpokládám, že 55W alternátor prostě nedá, dále pak bude při 12V menší proud v obvodu, čímž méně trpí konektory a tak. Dnes se tak nějak všechno auto moto dělá na 12V, kdyby 6V přinášelo nějakou výhodu, používalo by se 6V. Ale ať si tazatel vybere. Také nevím, jestli se vůbec dá koupit 6V halogenka, má přece jenom proti obyč. žárovce nějaké to procento účinnosti k dobru. Ale nechci tady zavádět žádný flamewar, možných řešení je celá řada, jde hlavně o to, jaký výkon v jakých otáčkách dá alternátor, zda je tedy s čím dál pracovat. Také bychom mohli začít řešit problém, že úpravy budou nehomologované a to bychom se už vůbec nikam nedostali.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od ZdenekHQ »

Tak do flame máme snad dost daleko, tohle je normální technická debata.

Mě osobně zajímá, co se stane při dvojnásobné zátěži. Od toho se dá dovodit další postup.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
vlaadkoo

#18 Příspěvek od vlaadkoo »

Je to simson elektronik .
Jsou dvě velikosti jader, 35w a pak nějaká větší .Asi 45 w ? Nebo 25w a 35w.
Tu větší mám a na ni to chci namotat .

No na webu s díly na simsony jsem našel halogen 12v/35w .
Také jsem se zapoměl zmínit ,že původní reflektor chci dát pryč a místo něj dám upravený ze staré škodovky.

Homologace je věc druhá .To neřešme
Zaky

#19 Příspěvek od Zaky »

Myslím, že při přetížení alternátoru dojde k přesycení jádra, což omezí proud, který už dále neporoste a větší výkon tak z alternátoru nepůjde dostat. To je i důvod, proč se může používat zkratový paralelní regulátor. Proto by bylo nutné pro větší výkon zvětšit průřez jádra cívky, pokud je dostatečná rezerva v šířce magnetů v rotoru. Pokud je tam místo a tazatel má k dispozici více cívek, mohl by je rozebrat, udělat větší jádro a novou kostru a tak uživit i tu 55W žárovku. Jaké má Simson magnety v rotoru a jestli jim v případě přesycení jádra hrozí odmagnetování nevím, ale vzhledem k vzduchové mezeře v magnetickém obvodu si myslím, že toto nehrozí.
BOBOBO

#20 Příspěvek od BOBOBO »

Myslíš si to správně a z prdu kuličku nikdo neudělá . V dalším usměrňování a regulaci ještě dále ztratí .
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“