5410261230 píše:... Manželka ho chce vyhodit a vyměnit za placku.
...Triak patrně 1 nebo 2 nemohu určit neb TV již obšťastňuje manželku u nějakého xxxtého seriálu. ...
Kdybys nebyl (tuším, hádám) cca mého věku, tak bych ti napsal:
Ať si manželka radši nechá telku a vyhodí tebe (vymění za "lepšího opraváře").
A ještěže ti manželku obšťastňuje jenom ta telka . . .

5410261230 píše:Zdravím. Pozistory jsou tam nacpaný dva každý jiného průměru proto padá ta krytka to mi nepřipadá příliš originální jakož i úprava plošného spoje provedená v servisu. ...
Pozistor je pouze jeden (jako kus) - i když má v sobě ty "pecky" dvě - je to tzv. "trojvývodový" (třípinový)!
Najdi si na NETu a nastuduj, nejen rozdíly mezi 2pin a 3pin PTC (pozistorech), ale i jejich f-ci v obvodu "degaussing" !!!
Už několikrát jsem tu psal, že je to snad nejjednodušší obvod v telce - a kolika lidem dělá nehorázné problémy.
Když "nezvládnou" tento obvod, jak potom chtějí opravovat třeba imp. zdroje, ŘKS (vč. třeba korekce E-W, . . .), anebo podstatně složitější obvody signálové, či řídicí, . . .
Pak nebudeš pořád psát, že tam máš dva.
A krytka nepadá proto, že jsou "pecky" různého průměru, ale proto, že sis urval (při jeho "rozborce") ty čtyři zajišťující
západky (po obvodu)
5410261230 píše:... Po připojení demagnetizažních obvodů (dva obvody) se pálí předepsaná pojistka 3,15A. Mají být zapojeny oba? Neznám postup odmagnetování (barevné kruhy) Za pomoc předem díky.
A taky tam určitě nejsou žádné dva demagnetizační obvody! Degaussing cívka je ta, co je po obvodě obrazovky, nikoliv ta malá (okolo V.C.), ta bude v jiném obvodu!
Tvůj PTC
96648 má datasheet třeba
tady a koupíš ho "v každé trafice" - třeba
tady (hned
1. odkaz).
Ale jak jsem psal už dříve, vadný pozistor vypadá rozhodně jinak ("pecky" ohořelé, pružné kontakty téměř upálené, . . . - což tady rozhodně nevidím) - takže jeho nákup považuju za předčasný

Třeba ten zkrat máš někde jinde (když ti "lítá" pojistka). Taky může "lítat" už třeba jen proto, že tam nedáváš správnou!
Zase to tvé info:
"se pálí předepsaná pojistka 3,15A" - stojí za starou bačkoru. Ale jaká
Říkají ti něco zkratky "FF" - FlinkFlink? (velmi rychlá), "F" - Flink (rychlá), "M" - MittelTräge (středně rychlá) a "T" - Träge (pomalá)?
Tušíš nějaký rozdíl (mezi něma) a tušíš, která tam asi patří (a proč?)?
5410261230 píše:... Schéma jsem myslel, že mi pomůže k nalezení správného sch. Jinak se omlouvám poslední televize kterou jsem opravoval byla Známie v 60 létech minulého století, málem mně vypadly falešný zuby když jsem zjistil že v ní nejsou elektronky.
Jj - "brejle se bez brejlí taky těžko hledají" . . .
Zřejmě máš na mysli telku
Znamja 58 - no, ale ona ta technika od té doby jaxi trošku pokročila . . . A v tvé "Známie" určitě ještě PTC nebyl.
A tos po tu dobu "spal na vavřínech"?
A s těma zubama? - abys taky nedopadl, jako kdysi nebožtík Menšík (v těch Bakalářích)
P.S.
Najít sch. (bez toho abych znal "šasi" - tj. jen podle značky a modelu telky) se mně (a určitě nejen mně) nedaří.
Typ toho šáska je někde "ukryt" v TVÉ telce - ale tu máš k dispozici bohužel jen TY. Tak se taky trošku snaž -