BM464

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

#16 Příspěvek od BOBOBO »

Měl jsem kliku a psal jsem osciloskop coby maturitní písemku . Bohužel práci nemám , nedělaly se kopie . Ale pokud si nezjistíš CO je vlastně osciloskop za měřák , tak se nemůžeš nic naučit . To , že jsou v návodu slovní popisy ovládacích knoflíků každému znalému stačí . Když nevíš , co je 1:10 je a zůstane vše problém .
lampaA

#17 Příspěvek od lampaA »

A já někde napsal, že fakt nevím co je 1:10? :D Ale nic. Pánové děkuji, stáhnul jsem si, vše nabízené a večer až přifrčím ze služby budu ve své sloji šprtat. :wink:
Jo a děkuji i za podporu a věci zaslané na e-mail, taky pomůže.
jasin

#18 Příspěvek od jasin »

Na tomto stroji obvykle začátečník po prvním zapnutí nemůže najít stopu (na obrazovce). Nenech se tím vylekat. Použij tlačítko vzadu.
Svět vypadá dobře jen při pohledu přes koňské uši.
fredis

#19 Příspěvek od fredis »

Kdysi jsem s ním měl tu čest :lol: . Velká nespolehlivá kráva s šílenou synchronizací. Vyjímka potvrzuje pravidlo a třeba budeš mít štěstí.
ok1hga

#20 Příspěvek od ok1hga »

fredis píše: Velká nespolehlivá kráva s šílenou synchronizací.

. . . taky jsme ho měli na dílně, na stolku s kolečkama . . .
. . . říkali jsme mu "autobus"
WLAB

#21 Příspěvek od WLAB »

Nevsiml jsem si nejake zvlastni nespolehlivosti. Synchronizoval normalne, nez zacaly umirat tunelky, po jejich vymene synchronizuje opet normalne.
de omnibus dubitandum est
EL34

#22 Příspěvek od EL34 »

Taky jsem ho používal, poté zdechnul, tak jsem si pořídil dva další jako zdroj dílů, ale ten původní jsem nikdy neopravil, pak to šlo všechno mimo můj zájem. Asi takhle - pokud fungoval, byl jsem s ním docela spokojen, ale nepochopil jsem, proč má horiz. zesilovač pouze potenciometr místo ocejchovaného děliče, to je fakt blbost nad blbosti. Další blbost jsou patice na tranzistory!!. Při tom množství, co jich tam je je ze toho strašně nespolehlivý přístroj. Bývají uhnilé vývody tranzistorů. O tunelkách nemá cenu psát. Velmi dobře se taky hledá případná závada na zasouvacích modulech, když je všechno zahryté a není jak cokoliv změřit. Novější něli už jiný asi i lepší modul časové základny.
Jinak ten původní dělal to, že po přepnutí frekvence na čas základny proběhl vždy jen JEDEN impuls (různě rychle podle nasavené frekvence) a poté zůstala obrazovka černá, to určitě není nějak složitá závada, ale po hodinách promrhaného času jsem se na to vykašlal. Co je na tom skopu dobrého, je kalibrátor ( generátor zkušebního obdelníhového signálu 0,1, 1, a 10V) dokáže občas pomoct.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“