Regulátor ťahu kotla

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
masar

#16 Příspěvek od masar »

jezevec píše:... Žádný ventilátor nepotřebuješ. Dostatečný tah musí vytvořit samotný komín...
S tím lze jen souhlasit. Ovšem pravda je také to, že ne vždy je k dispozici ten správný komín k tomu správnému kotli. Úprava komínu nemusí být vždy schůdná cesta zrovna tak, jako jím nemusí být výměna kotle. Schůdnější jsou potom různé úpravy tahu a jeho regulace.
To je podle mne tazatelův problém, ke kterému očekává radu. :wink:
BOBOBO

#17 Příspěvek od BOBOBO »

Ale začít musí u toho , že do komína nenacpe , co se nevejde . Jinak škoda rány do klávesnice .
Celeron

#18 Příspěvek od Celeron »

To není úplně pravda. Pokud při zatápění komín vrtulí "roztlačíš" tak se to obejde bez kouření když je blbý počasí a nechce táhnout. To je stejný, jako ho "roztlačíš" zapálenejma novinama v kouřovodu.
Jirka
masar

#19 Příspěvek od masar »

BOBOBO píše:Ale začít musí u toho , že do komína nenacpe , co se nevejde . Jinak škoda rány do klávesnice .
Co nejde tlačit, lze mnohdy táhnout. V případě komína bych preferoval to druhé. Ale rozhodně bych to nezatracoval. :wink:
BOBOBO

#20 Příspěvek od BOBOBO »

Já ano , a celerone jsi mimo mísu , o roztápění se tu nehovoří .
Max

#21 Příspěvek od Max »

m6692 píše:Aojte
potreboval by som pomôcť s nasledovným zapojením. Chcel by som si vyrobiť ku kotlu na pevné palivo regulátor prívodu vzduchu, ktorý je umiestnený pred ohniskom a reguluje sa ním množstvo vzduchu privádzaného k spaľovaciemu priestoru. Súčasťou regulátora je ventilátor vháňajúci vzduch do kotla, teplotné čidlo snímajúce teplotu vody na výstupe z kotla a samotná elektronika regulátora. Ventilátor chcem použiť z počítača 12V. Princíp fungovania by mal byť taký, že by som mal nastavenú nejakú teplotu na výstupe z kotla (napr.65°C) a pri dosiahnutí tejto teploty by sa ventilátor zastavil. Pri poklese teploty by plynulo zväščoval otáčky ventilátora, čím sa privádza vzduch do spaľovacieho priestoru a podporuje sa horenie, až do dosiahnutia požadovanej teploty, kedy sa ventilátor znovu vypne. Jednoducho povedané potrebujem dosiahnuť to aby som mal na výstupe z kotla vždy približne rovnakú teplotu napr. tých 65°C. Toto by som potreboval vyregulovať nejakpo elektronikou a tým ventilátorom.
Max

#22 Příspěvek od Max »

Já mám kotel Atmos a tu jejich regulaci jsem nahradil ke své spokojenosti tímto hotovým regulátorem: http://www.techsterowniki.pl/shop,24,122,st-58-zpid

Kromě ventilátoru to mí regulovat i servopohon na ventilu, dále teploty TV, UT a spalin. Dodávají k tomu i příslušné čidla.

Na požadavek regulace ventilátoru by stačil bohatě tento: http://www.techsterowniki.pl/shop,24,119,st-81-zpid

Ten ventilátor je lepší tažný.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“