Ne to s tou regulacíBOBOBO píše:Co , to že zachování hmoty a energie platí , nebo ti mám vyhledat , kde popis té regulace je .....
Konstrukce horkovzdušného zařízení
Moderátor: Moderátoři
- monterjirka
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
tomasjedno píše:..tak bude ve skutečnosti ten topný drát chladnější a únik tepla bokem menší, než u holé spirály.
Tomuhle úplně nerozumím, efektivita předávání tepla vzduchu záleží přece na ploše, kolem které vzduch proudí. Když bude spirála hodně nahusto, předá teplo stejně jako srovnatelná plocha nějakých žeber. Bude asi nerovnoměrně teplá, u vstupu vzduchu se asi bude chladit daleko víc, než na výstupu, ale jinak nevidím rozdíl. Když teda beru dokonalou izolaci té špulky od okolí.
Zkušenosti s tím nemám, je to jen můj názor. Ale asi už motáme hlavu tazateli, toto mu už asi nepomůže.
Toto mám doma a regulaci to má dobrou, teplota kolísá minimálně a dobře to reaguje i na změny průtoku vzduchu. Třeba by to šlo použít hotový.
- monterjirka
Na podobném principu pracují některé topné kabely do podlahy, aby se to "moc nepřetopilo", kdyby selhal externí termostat.
Horkovzduška Steinel, co mám doma, umí i malý průtok při vysoké teplotě. Pravda, kdysi dávno stála přes 2000kč...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...