Nie je tu niekto z vás obdivovatel, zberatel hodiniek ?
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
A mezi jinými jsem si za asi 15 šilinků koupil menší digitálky, které nebyly žádný designový výkřik, ale mě strašně zaujmuly tím, jak pěkně hrály těch svých osm melodií. Prodavač uměl anglicky, já si o sobě tenkrát myslel že taky umím, tak jsme se nějak domluvili. Nakonec jsem se jej ještě ptal, jak se tam mění baterka. A on na to že nijak, že jsou na jedno použití. Tomu jsem moc nerozumněl, přeci ve všech digitálkách šla baterka vyměnit, ne? No co, hodinky jsem koupil, nosil jsem je asi 6 let, za tu dobu jsem třikrát vyměnil baterku a vždy jsem se usmíval, když jsem si vzpomněl jak mě ten prodavač přesvědčoval, že "No battery replacement"
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- tiktak1953
- tiktak1953
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
- tiktak1953
- Artaban001
A jinak - jeden čas jsem dost často měníval baterie v hodinkách, protože jsem měl máti zaměstnanou v klenotnictví a občas jsem ji tam vypomáhal, když chtěl někdo měnit baterie. A co si budem vykládat - V těch bateriových rafikových hodinkách najdeš hlavně MYIOTA strojky. A když budeš velký hovado, můžeš jej naroubovat do Primek po svým dědovy docela snadno.
V hodinářství koupíš strojek, připevníš ho na místo starýho "eltoňáckýho" a máš nástěnný hodiny opraveny (když víš, jaký strojek koupit, původní ručky pasují i na nový). A to samý platí u náramkových.
Jenomže skutečný znalec ocení nejen vzhled hodinek a jejich funkci, ale i zpracování strojku - Drahý současný PRIMky s mechanickým strojkem mají prosklený i zadní dekl, aby i jejich majitel mohl pozorovat, jak se to tam "pěkně mrcasí"
http://www.netgrafik.ch/civil-watches25.htm
Jdou, občas jsem je nosil, ale dozvěděl jsem se že jsou radioaktivní, tak je asi poklidím někam hluboko, daleko
- tiktak1953
http://forum.chronomag.cz/index.php?/to ... ba-o-radu/ tady tvrdí že je tam radium Ra226
Já vím že z toho zítra ani pozítří nejspíš neumřu, ale moc klidnej z toho prostě nejsem (ale prodávat se mi je taky nechce)
Až půjdu okolo tak je vyfotím
- tiktak1953