Bastlíři,kteří nás opustili
Moderátor: Moderátoři
Ptám se, zdali i my předáváme štafetu a znalosti mladým zájemců - kterých znatelně ubývá. Možná máte dovednost nebo znáte postupy, které považujete za samozřejmé (třeba jak vyrobit gumovou řemeničku do mechaniky kazeťáku na soustruhu atd.), přesto by mohla zajímat další.
NÁVRH
Založit vlákno "Jak na to", kde by šlo upínat linky na dokumenty, stránky webu nebo popstupová videa třeba z YouTube. Vídám tam dobré instruktáže.
Já bych se třeba moc rád naučil na soustruhu jemnější věci. Jdou na něm jednoduše dělat třeba i víčka na trubky...
Jasně,že symbolika jak popisoval Ekkar je celkem výstižná,jen nevím proč by jsme to měli odvozovat z angl.jazyka,jsme Češi.......já teda moravák
Kulikus : pokud se někdo přijde zeptat,tak já mu rád předám své skromné vědomosti,není toho moc,ale něco by se našlo,problém je v tom,že on nikdo nechodí.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
Toto vlákno je o úctě k těm, kdo měli co předvést a předat, o těch, kdo by rádi pomohli, dnes už však nikomu žádné zkušenosti nepředají, protože jim k tomu nebylo dopřáno času. A teď, jestli se na nás někde "odjinud" koukají, nejspíš se baví. A ti zkušení, co tam jsou služebně starší, jestli koukají s nimi, určitě nelibě nesou to, jak moc času, kterého z jejich pohledu máme opravdu málo, neužitečně vyplýtváme na blbosti, které nám mají vlastně čas šetřit...
Osobně se mi nejvíc zamlouvá Otkundesův návrh a podpořil bych ho. To, co jsem vložil a vidíte tam teď, nepokládám za jedině správnou verzi, teď ještě, jak to půjde v databázi i zobrazení ošetřit. Zkusíme, co půjde.
Nemyslete si, že fórum tohoto druhu čtou lidé jen v cz prostoru. Třeba mne kvůli některým příspěvkům na zdejším fóru kontaktovalo cca 10 lidí ze zahraničí. Já jsem se kdysi na zahraničním fóru marně pokoušel kontaktovat jednoho účastníka, než mne někdo upozornil, co ta značka, dovedně ukrytá v jeho profilu, vlastně znamená
- Artaban001
- Artaban001