Stabilizovaný zdroj TSZ75
Moderátor: Moderátoři
To je málo, bude se to stírat. Je potřeba tu barvu něčím zafixovat, já jsem na žárovky míchal barvu z náplně do nitrolaku - asi tak 20% objemu stačilo bohatě na probarvení. Samotná barva rozředěná jen nitroředidlem nemá trvanlivost...Sendyx píše:Zkus vymačkat obsah z náplně do průpisky a rozmíchat s pár kapkami nitroředidla.
A kutilmile - nelituju tě
- frantajetel11
- frantajetel11
Pak ještě - nad předním panelem má být nějaký držák( co je do něj zašroubován šroub od zvedacího ucha, tak ten držák u mně chybí, pokud můžete mi to vyfotit jak to tam má vypadat, nebo změřit alespoň jaká je skutečná vzdálenost od osy závitu tohoto šroubu k rovině osy dvou šroubků za který ten držák drží v rámu zdroje? Já ho pak vyrobím.
Děkuju.
Jo, dá se ještě někde sehnat taková ta krytka kontrolky? Jedna tady chybí.
Edit: ten jeden (zadní) držák je vidět na druhé fotce, ale díry nesouhlasí s předním takže ten přední bude jiný.
Jak je na vrchním modrém krytu to vytahovací držadlo, tak na jeho koncích by ty jeho koncové úchyty měly být prošroubovány do těchto držáků.
Prosím vás, jak tam má být správně ta destička s pojistkami na levém boku?
Na té fotce je trochu vidět jak je prohnutá do oblouku.
Děkuju
- Přílohy
-
modules.jpg- (72.82 KiB) Staženo 113 x
Mně prostě připadá že ta destička s pojistkami by měla být podložená nějakým dist. sloupkem. Takhle tam prostě nesedí, přiskřípla izolaci vodičů, nepasuje a kroutí se.
Tak zdroj nějak už funguje, je umytý, jen by to chtělo nějak doladit hodnoty napětí aby seděly se stupnicemi (Přepnu-li to na konec 33V, ukazuje multimetr na pravém zdroji 31,3V, levý má 32,5) a taky doladit proudové omezení, to je nějaký rozladěný a u zdrojů pevných napětí je vůbec podivně rozjetý. Na pevných zdrojích 15V se žárovka ani nerozsvítí a vestavěný ampérmetr ukazuje 0,1 A, rozsvítí se červené kontrolky.
Na to si ale vůbec netroufám.
Vše zkoušeno žárovkou z blinkrů 12V/21W.
- Přílohy
-
DSC00681r.jpg- uchycení poj. panelu - pohled "zevnitř"
- (120.41 KiB) Staženo 71 x
-
DSC00679r.jpg- uchycení poj. panelu - pohled zvenčí
- (121.66 KiB) Staženo 67 x
-
DSC00678r.jpg- celkový pohled - bez držáků
- (73.77 KiB) Staženo 69 x
Jo, pozor - doporučuju vypodložit kabelový svazky v místech, kde se dotýkají šasi a hlavně kde procházejí šroubky deklů a předních nožiček dovnitř přístroje nějakou destičkou z plastu - šroubky se opírají o tyto svazky!!!!!!