Co dneska chtějí od programátorů na pohovorech?
Moderátor: Moderátoři
- arduino2015
--- Jo aha, pak tomu rozumím.
Jestli zadaji praci oni po tobe nebo ty po nich je vec nahledu, nicmene oni bez programatora preziji, ty bez vyplaty tezko.
--- Tak sem to nemyslel, myslel sem to takle:
1) uznávám, že já chci něco od nich, ne naopak.
2) proč jsou ale líní mi pořádně říct, co po mě vlastně chtějí?
dobrej obrázek o firmě si dokážeš udělat na pohovoru
--- říďa si při pohovoru škrábal ptáka, a to vedle něj seděla perzonalistka.
A chtějí to do čtrnácti dnů.
Co jsi o té firmě zjistil?
- arduino2015
Na svém posledním pohovoru loni jsem nejprve musel v angličtině vyprávět o své diplomce psané před 35 lety a pak na papír před managerem naprogramovat třídění čísel.
Pokud půjdete na embeďáka, tak třeba v 2N se vás zeptají, jak byste řídil z MCU svit LED, proč je problém na lokální síti s dublovanou MAC nebo udělat programátorský štěk na odeslání záznamu do syslog serveru. V TTC (bývalá Tesla Strašnice) budou chtít třeba vědět, jak je to s přenosovým protokolem a s přenosem informací pomocí SNMP. V pojišťovně budou chtít vědět, jak nejlépe v SQL sestavit z databáze přehled dlužníků na pojistném a v Alze jak naprogramovat v .NET nějaké ASP.
Zkrátka je to různé a nejspíš se vás budou ptát na technologie používané ve firmě.
Edit: překlepy
No, ať jste kde jste, nějakej magor se vždycky najdeLongin píše:čoveče...je ti kolem padesátky a stále mastit v C/C++. Vždycky jsem si myslel, že programátoři po třicítce s tím seknou a dají se na něco jiného
S tím věkem trochu přidejte, letos na Independence Day slavím 60.