pc
Moderátor: Moderátoři
- pocitujlasku
Ak chces nieco jednoduche, tak si zober stary budik, a na rucicky daj kontakty, tak aby bol kontakt len ak su nad sebou hodinova, minutova a aj sekundova rucicka. tym dosiahnes spojenie na sekundu. Ale bude to totalne nespolahlive, hlavne, ze jednoduche.
Dalsie riesenie je 24 hod. casovac, ktory vysle len 1 impulz - da sa to riesit vselijako, od mcu po klasicke obvody. Nevyhoda: musis to prvykrat zapnut o polnoci, a vyriesit zalozne napajanie.
p32 píše:Ty bys asi potřeboval asi nějaký časový spínač, který má kontrolu z NB, že NB není zapnutý a pak ho podle té logiky zapne v určitou pravidelnou hodinu.
Takže nastavený časový spínač na celý týden do zásuvky, vývod z něho s logikou o vypnutém NB (např. přes jeden tranzistor) a dále na tlačítko NB přes nějaký klopný obvod (i tranzistorový), co to tlačítko sepne na pár sekund.
Ano potrebujem aby to samo chodila pořád dokola abych se od to nemusel starat ked pojedu na dovolenou o 24.00 potrebujem zapínat a vypínání už mám vyřešené naprogramovany počítačem.
Jde mi teda hlavně o to zapínání
Diky
rnbw píše:Ziadny notebook vyrobeny za poslednych najmenej 15 rokov sa kratkym stlacenim vypinaca nevypne. Len sa vysle signal pre OS, ze vypinac bol stlaceny - dalsie akcie zavisia len na nastaveni OS.
Ano, např. já mám nastavené, že při sklopení víka NB se nic neděje (přepne se na větší externí monitor) a neusne. Zároveň mám ale hlavní tlačítko nastavené ne na usnutí, ale na vypnutí. Takže krátké stisknutí spustí vypnutí NB a delší (více jak 4 s) ho donutí se vypnout při záseku.
kosiik píše:Jde mi teda hlavně o to zapínáníDiky
Tak bych to opravdu řešil jen tím časovým spínačem do zásuvky na celý týden (pro jistotu i s NB či PC na záložní zdroj) a výstupem upraveným na to, aby se ti na půl sekundy stisklo tlačítko pro start NB či PC.
http://www.zbozi.cz/hledani/?q=casovy%2 ... C3%A1suvky
http://stavebnice.postreh.com/picture/P ... ohled2.jpg
A připojit na ni do série soustavu relátek (nebo jeho polovodičovou obdobu), která by se kompletně sepnula jen když by byly na dipleji číslice 00:00
edit: hodiny ještě ideálně zálohované ještě baterií