"Vyrovnání" proudu a napětí - autohifi

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kiklop

#16 Příspěvek od kiklop »

feliz_navidad píše:Druhou baterku máš přímo u měniče a máš k ní od alternátoru nebo první baterky natažené samostatné přívody plus i minus? Pokud ano, tak nic nestav, je to zbytečné. Pokud ne, tak to tak udělej.

Přesně tak, druhá baterka je cca. 1 m od zesilovačů. Kromě té cívky mám doma skoro vše a narazil jsem právě na toto, tak mě zajímal přínos. Zjevně zanedbatelnej až zbytečnej.
ZVUK2000

#17 Příspěvek od ZVUK2000 »

Třeba záměrem těch cívek je aby se nedostávslo rušení do palubní sítě.
weed_smoker

#18 Příspěvek od weed_smoker »

termit256 píše:V kazdem pripade tam pridej aspon jeden modry displej. Bude to pracovat o 100% lip, at uz ocekavas ze to bude delat cokoliv. Mrkni na fora autohifistu, tam najdes spoustu vyzivnych diskuzi o tomhle fenomenu.

I jeden z nejmenších kondů 1F/20V- ho má jako 3místnej Vmetr s procíkem(má to XTAL,tak to je MCU).Pokud je taženej přes 3B25 spojenej na B50(krajní paralelně),tak softstart potřebuje,na jedno nabití takovej kond ten 3B25 dokáže vyrazit až 5x(jinak LSN-ka ve 12V/24V rozvodech AC i DC normálně fungujou).
BTW.Mám tam MPX4000 od MACu jako 2.1,4-BAND ovály PLANTER a 250W tubu.Softstart má 2-10s přes 15R/25W dutej odpor,kterej po uplynutí intervalu přemostí 80A relátko BMW ( 2 kontakty po 40A).Přívod je taženej CYA 10 do skříně s konektorama a LSN,z vidlice konektoru 24x1 spojenej 12+12 na zbytky CYA 10 v bedně softstartu,který jsou za ní provlíklý bílym toroidem,jdou na kond a do MACu(vzdálenost MAC-kond asi 8-10cm).Všecky přívody jsou konektorama,aby šly ty plata rychle vyndat,když se něco veze.Pyramidovej level-indikátor s 2xAN6884 z LED pásků na zrcadlovym nerezu už je detail 8-)
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Habesan »

ICL7106 se také dá časovat krystalem, nejen RC oscilátorem.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
kiklop

#20 Příspěvek od kiklop »

weed_smoker píše:
termit256 píše:V kazdem pripade tam pridej aspon jeden modry displej. Bude to pracovat o 100% lip, at uz ocekavas ze to bude delat cokoliv. Mrkni na fora autohifistu, tam najdes spoustu vyzivnych diskuzi o tomhle fenomenu.

I jeden z nejmenších kondů 1F/20V- ho má jako 3místnej Vmetr s procíkem(má to XTAL,tak to je MCU).Pokud je taženej přes 3B25 spojenej na B50(krajní paralelně),tak softstart potřebuje... ...Všecky přívody jsou konektorama,aby šly ty plata rychle vyndat,když se něco veze.Pyramidovej level-indikátor s 2xAN6884 z LED pásků na zrcadlovym nerezu už je detail 8-)

Trochu něco jiného ale co
barnodaj

#21 Příspěvek od barnodaj »

Pokud chceš být opravdu IN, musíš použít opravdu kvalitní kondenzátory, nejlépe přímo na svorkách zesilovače (měniče pro zesilovač), s touhle kapacitou nemusíš vozit skoro ani baterku...
Přílohy
Superkondenzátor.jpg
(241.84 KiB) Staženo 119 x
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Habesan »

500 Faradů (krát 12 Voltů) by k nastartování stačit mělo.
Jakým se to smí vybíjet proudem?

Nevyjde baterka laciněji???
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
kiklop

#23 Příspěvek od kiklop »

Stačí
https://www.youtube.com/watch?v=GPJao1xLe7w

Já používám Brax IPC 1000

Dají se ty Maxwell sehnat u nás? Našel jsem je jen na Ebay
Neniu

#25 Příspěvek od Neniu »

O těchto kondenzátorech byl dlouhý článek v letošní PE, bylo to snad přes tři nebo dokonce čtyři čísla. Psali tam o vlastnostech, kde koupit, jak nabíjet i vybíjet, jak balancovat i po pokusech nastartovat z nich diesel :-)
Jsem na cestě k šípku.
weed_smoker

#26 Příspěvek od weed_smoker »

Habesan píše:ICL7106 se také dá časovat krystalem, nejen RC oscilátorem.

7106 v tom není,displej je multiplexovanej,obvod ovládá i tu modrou LED nad ním.Je to něco v SOIC-16 a napájí se to 5V přes SMD 78M05.
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“