Výběr OZ Buffer pro AD převodník

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Wolfik

#16 Příspěvek od Wolfik »

ZdenekHQ píše:Zemní smyčky dokážou zavést do měření docela solidní rušení. Ale nevím, jak to máš zapojený. Takže při sběru dat z více míst je potřeba galvanický oddělení, nebo alespoň proudové smyčky.

A snaž se, já jsem dostal cenu děkana za diplomku, co měla cca 30 stran textu. V jednoduchosti je síla. :D

Jo tohle si myslel. No z toho právě mám neskutečný bobky a potřebuju si to ozkoušet na nepájivém poli (nasimulovat dlouhé přívody atd).

S diplomkou to hodlám hrotit, ale stejně jak si tu napsal je to většinou k ničemu. :D Z bakalářky jsem měl full-house a dneska na to koukám jako na hobby bastl, co je v praxi nepoužitelný (řídící jednotka k pidi ant. rotátoru na radiomatérské závody).

frpr666 píše:No ono op.amp není všechno. S teplotou bude driftovat i všechno okolo. Např. napěťová reference, sample hold stupeň i obyčejný rezistor.
Potom se pochlub, jak jsi dopadnul s tou filtrací šumu...

Samotnej měřící modul (mcu+ad+případné operáky) se bude používat v laboratorních podmínkách nebo chceš mi říct, že i u těhle lepších obvodů budou parametry brutálně lítat při 18-25°C.
Výsledek práce bude zveřejněn (jestli to vůbec dotáhnu do konce :D)
frpr666

#17 Příspěvek od frpr666 »

Jenom samotný rezistor:
dU=dR*I
např. pro 1k, 100ppm/C, a 1mA dostaneš 100uV/C, což už je skoro jeden dílek na stupeň. Pokud op. amp před AD bude ještě zesilovat, tak se chybka znásobí...
Wolfik

#18 Příspěvek od Wolfik »

já ti rozumím, ale co jiného můžu dělat, než vybrat spravný OZ, abych měl ke splnění požadavků nějaké rezervy?
Rezistory tam nebudou žádné...možná nějaké přesné a precizní jako 1/2 děliče na vstupy AD převodníku. Tam změna teploty (15<-> 25°C) přece nevadí, když se navzájem kompenzují.
To že budou šumet měřené signály ze senzorů, který se budou péct při různých teplotách, se s tím počítá, protože to je to, co je třeba měřit. Samotný měřící modul bude v laboratorních podmínkách.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“