problém s VF moduly AUREL

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Návštěvník

info

#16 Příspěvek od Návštěvník »

to forbidden : Nemohol by si poskitnut nejake blizsie info o tom AKO a MKO pre vysielanie ?
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od forbidden »

TTL signalem, ktery potrebuji prenest spoustim AKO s 555 (vyvod 4) s kmitoctem do 4 kHz. Tento modulovany signal pak poustim do vstupu vysilaciho modulu. Tzn, kdyz prenasim log1, tak na vystupu dostanu signal, kdyz log0, tak na vystupu neni nic. Timto obejdu neschopnost modulu trvale prenaset log1. Na vystupu vysilaciho modulu mam pak tento modulovany signal, demodulovat jsem ho chtel pomoci MKO, ktery by se stale spoustel znovu a tak vlastne na vystupu drzel stale log1, ale nejak mi to zatim nechodi. Mozna tam nakonec dam treba jen integracni RC clen s casovou konstantou tak akorat. Jeste na tom delam, ale nemam ted moc casu to doladit.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od ZdenekHQ »

Pro tu demodulaci pomocí MKO se dá použít CMOS 4538, patřičný zapojení je v katalogovým listu. Jinak u modulace s 555 je potřeba dát pozor na to, že při blokování pomocí RESET trvá první perioda o něco déle, díky nabíjení kondíku od nuly, zatímco při provozu se pohybuje mezi 1/3 a 2/3 napájení. Pokud by to vadilo, dělá se oscilátor ze dvou hradel NAND a další 2 se použijí jako "modulátor"...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Návštěvník

#19 Příspěvek od Návštěvník »

To co pupisujete je v podstate mudulacia FSK . Mna napadlo geneovat vysielany signal priamo v procesore (softwerovo napr log.1 4Khz log.0 nic ) a demodulovat by to slo s IO NE567. Co myslite ?
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“