ES ostrava navázala výrobou na tehdejší Teslu, proto se tyto náhrady považují za přiměřené. Jen je škoda, že oni kusově skoro neprodávají a součástky distribuuje snad jen EZK Zdeněk Krčmář, možná něco málo Semic Trade a RaC Vonka.
V případě výběru od jiného výrobce je nutné se zamyslet nad kvalitou a vhodnosti kondenzátoru. Napadá mě snad ještě vybrat jedině něco z nabídky WIMA.
Pro ty, kteří tvrdí že krabicáky neodchází: - mám vám ukázat plný kýbl vadných krabicáků? Mívají buď svod, jsou zkratované a nebo přerušené (řazeno dle četnosti poruch). Speciálně se to týká 8uF verze na 160V, která má výrazně větší poruchovost než ostatní kapacity a je právě osazena na středech a basech soustavy 1PF06708. Překvapivě je toto (spolu s jen 6dB dělením) právě zdrojem úmrtí reproduktoru ARO687, který je osazený na pozici střeďáku v těchto RS a který se velmi špatně shání protože se nepoužíval nikde jinde.
Co se týče nahrazování reproduktorů - pokud není v plánu odladění nové reproduktorové výhybky tak bych reproduktory neměnil a dal tam co tam patří. ARV168 jsou stále docela dobře sehnatelné, ARO687 se shání velmi špatně, ale určitě bych je nenahrazoval ARO666, které mají nejen vyšší citlivost (takže by se musely zatlumovat, což zase rozhodí výhybku), ale i jiný charakter zvuku - mnohem agresivnější.
Měl bych tu mít jeden pár těchto špatně sehnatelných střeďáků k dispozici a pokud by byly ty ARO666 v perfektním stavu na směnění byl bych ochoten ty ARO687 pustit.
ještě se vrátím k těm kondenzátorům - na basech stačí bipolár, ale kvalitní značkový, žádný šrot! (např. Bennic, k dostání v prodejnách Prodance). Na středy a výšky u těchto beden postačí i základní levné svitky třeba z Hadexu. V tomto případě je vážně zbytečné si lámat hlavu s vlivem různých typů svitkových kondenzátorů. Cpát tam Wimy je jen vyhazováním peněz z okna. Rozběhové kondenzátory tam však nepatří.
Na tyto bedny existuje také nová, moderně odladěná výhybka, která jejich vlastnosti posouvá někam úplně jinam. Pokud by byl zájem tak mě lze kontaktovat soukromou zprávou.