památná věta
Moderátor: Moderátoři
"ale ty kytky nad televizí mám už dvacet let..."
Jo, a pokud jde o odmítnutí opravy, stačilo vytáhnout nějaký ten ceník třeba od Königa, spočítat přibližně cenu opravy a, zejména při zjevně nutné výměně obrazovky, požadovat zálohu na materiál s tím, že jich je tolik různých typů, že je skladem nedržím, a musím ji objednat. Někteří zákazníci si pak radši zajeli do Německa pro jinou televizi zdarma. Bylo to jejich rozhodnutí a z toho by žádný aktivista nic nevytěžil.
serviceman píše:Já častěji slyším: "Jak je to možné? Ještě včera to fungovalo!!!"
Ano, taky častý obrat s dovětkem "tak tomu asi moc nebude". Na to odpovím, včera ano, dneska ne. To je jako s lidmi, dneska jsme tady a zítra..
Prostě je to snaha zákazníka usmlouvat co nejnižší cenu. Je to pochopitelné. někde je domluva snadná, někdy použju konečnou větu, tak to rovnou vyložte u červenýho kontejneru. Do pr.ele jim za každou cenu nepolezu. To se vždycky obrátí proti mě.
Citaci kterou mám v podpisu já nepovažuju za památnou, protože její autor byl nestandartní člověk, kterej za celej život nepotřeboval zkoušečku...
A kutilmile - nelituju tě
Z poslední doby je nejsmutnější jeden absolvent pajdáku, čili VŠ studovaný člověk, který prolil Ampeg SVT (na konci 6xKT88) nějakým sladkým nápojem a v poklidu to zapnul, ozvaly se sršivé zvuky a vyhodilo to jistič. Na dotaz, že snad viděl, že je v tom zalitá limonáda či co bezelstně odvětil "to je přece lampa, to hřeje, to vyschne". On i jeho spoluhráč, duše asi inteligence mdlé svorně tvrdili, že to stačí vyčistit, nic tomu není.
"Moc tomu nebude, asi jenom pojistka."
"Máš pájku? Možná někde upadl drátek."
"Ta televize musí hrát, teprv před týdnem si brácha koupil novou."
Nad vrakem rádia:
"Nic mu není, akorát nehraje" Dotaz: "Kdes to našel?" Odpověď : "U potoka ve splavu." Doporučení: "Hoď to do popelnice." Reakce: "Ale mě se zdá že by hrát mohlo, vypadá ještě pěkný..."
Dědovi často nosili k opravě hodiny a budíky s udáním závady "Nic mu není, akorát nejde" už někde za první republiky takže nic nového. Obvykle odpověděl "Když mu nic není tak proč to sem nosíte."
PavelFF píše:Asi si tu dlouho nebyl, myslím v ČR.
Nejsem veřejná služba a ani někoho zaměstnanec, takže rozhoduji jen já, jestli něco vezmu do opravy nebo ne. Ani úřad ani policajt na mě nemůže. Když už by to chtěl někdo opravit, tak vyúčtuji materiál, poštovné, zjištění a potvrzení závady a práci na opravu. Potom to sečtu a máme celkovou cenu, cenu bez práce na opravu vyberu zálohově předem. Potom se zeptám, jestli mám napsat přejímací protokol a jestli má tu zálohu u sebe. Co myslíš, co se pak děje?
A ještě mám nějaké zkušenosti. Pokud vám někdo volá, že to pouštěl, včera to ještě šlo, ale ani na druhé spouštění to nejde, tak se jakkoliv vymluvte a na toho člověka nezapomeňte, dejte si ho na černou listinu - to jsou právě ti šetřílci, co by chtěli vše zadarmo.