Já vždycky rozholim SYKFY s co nejvíc párama,třeba 0.5-1m odřezky.Kdybys potřeboval i tlustší,pak jedině kabel TCEPKFLEy(párovanej má jiný barvy než čtyrkovanej) a je skutečně zábavný ty dráty čistit.Nejlepší je rozholit starej kabel do země,v nich ten sayrayt není.
Taky je potřeba rozlišovat kolíky čtvercového průřezu (0,7mm), kdoví proč označovaného DuPont, a kruhového průřezu (0,5mm) známého jako Fischer lišta (což je nesmysl, protože Fischer Elektronik dodává oba druhy).
Já sháním ty druhé.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Když jsem ještě používal nepájivé pole, používal jsem telefonní drát, co jsem zkonfiskoval, když v okolí rušili vrchní vedení. Jeho velikou výhodou je "samoodizolovávací" schopnost, jak dráty visely ve vzduchu, měď se časem hezky natáhla a v bužírce je pnutí, když se drát nastříhá, bužírka popojede a konce se samy odizolují. V posledních lepech jsem ale nepájivé řešení zcela opustil kvůli nespolehlivosti, veškerou drátařinu radši pájím a pářu na to alarmovou licnu z GMe, ta se jeví velmi kvalitní a navíc má taky mírnou samoodizolovávací schopnost, ustřižený konec lze rovnou pocínovat, bužírka teplem kousek popojede a konec je připraven k připájení na dps. Když se propojují moduly a je třeba na tom ladit firmware, jakékoli vakly ve spojích jsou prostě nepřípustné, i tak je toho dost, co může nefungovat.