Kde sehnat drátky co budou dobře pasovat do breadboardu?

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
weed_smoker

#16 Příspěvek od weed_smoker »

Já vždycky rozholim SYKFY s co nejvíc párama,třeba 0.5-1m odřezky.Kdybys potřeboval i tlustší,pak jedině kabel TCEPKFLEy(párovanej má jiný barvy než čtyrkovanej) a je skutečně zábavný ty dráty čistit.Nejlepší je rozholit starej kabel do země,v nich ten sayrayt není.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Habesan »

Taky je potřeba rozlišovat kolíky čtvercového průřezu (0,7mm), kdoví proč označovaného DuPont, a kruhového průřezu (0,5mm) známého jako Fischer lišta (což je nesmysl, protože Fischer Elektronik dodává oba druhy).
Já sháním ty druhé.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Zaky

#18 Příspěvek od Zaky »

Když jsem ještě používal nepájivé pole, používal jsem telefonní drát, co jsem zkonfiskoval, když v okolí rušili vrchní vedení. Jeho velikou výhodou je "samoodizolovávací" schopnost, jak dráty visely ve vzduchu, měď se časem hezky natáhla a v bužírce je pnutí, když se drát nastříhá, bužírka popojede a konce se samy odizolují. V posledních lepech jsem ale nepájivé řešení zcela opustil kvůli nespolehlivosti, veškerou drátařinu radši pájím a pářu na to alarmovou licnu z GMe, ta se jeví velmi kvalitní a navíc má taky mírnou samoodizolovávací schopnost, ustřižený konec lze rovnou pocínovat, bužírka teplem kousek popojede a konec je připraven k připájení na dps. Když se propojují moduly a je třeba na tom ladit firmware, jakékoli vakly ve spojích jsou prostě nepřípustné, i tak je toho dost, co může nefungovat.
Odpovědět

Zpět na „Součástky“