Světla pro denní svícení DRL12-1W 4xLED 12/24V

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jardavysocina

#16 Příspěvek od jardavysocina »

Zdravím, jak jsem zjistil , tak skoro všechno, co je z Číny , je samej šunt . A ta jejich elektronika - no hrůza . A naši přeprodejci , to je taky sekta .
Po vrácení druhých světel od výše zmíněné firmy jsem si koupil tyto " http://www.tipa.eu/cz/svetla-pro-denni- ... /d-123199/ " . Vypadaly dobře a pasovaly mi do auta . Vedly z každého tři dráty a fungovaly dobře . Ale co je to homologace , asi v Číně nevěděj , nebo to spíš nezajímá naše přeprodejce těch aušusů , co sem vozí jako odpad a pak to s "homologací prodávají "
Tato světla jsou nesouměrná - zaoblená , tak že by mělo být jedno pravé a jedno levé - ale to byl omyl . Obě byla levá . Na skle těchto světel je totiž šipka a nad ní je napsáno " TOP " . Světlo musí být vždy tímto nahoru . A tak je to i na ostatních světlech i na odrazkách atd . Světla nelze namontovat " nastojato " a ani je otočit o 180 ° . Tak jsem jim je taky s pozdravem vrátil .

A chudák moje auto stále nemá SPDS , protože si na něj nedám šunt a pak budu od těch našich "Pomáhat a chránit " dostávat pokutu za pokutou .
Tak jsem zatím od homologovaných SPDS vyléčen ....
Jarda
Jimmi2

#17 Příspěvek od Jimmi2 »

Podle obrázku mi ta světla přijdou souměrná dost. Kromě toho, potkávací světla máš také obě levá :wink:
EKKAR

#18 Příspěvek od EKKAR »

Jimmi2 píše:... Kromě toho, potkávací světla máš také obě levá :wink:
Blbost - to, že mají nesymetrický vyzařování ještě neznamená, že jsou levý. To by zas Angláni (a ostatní majitelé aut ze států s levostranným provozem jakbysmet) měli obě dvě světla "pravý"...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
rnbw

#19 Příspěvek od rnbw »

Davnejsie som videl niekde v obchode sadu denneho svietenia od OSRAMu. Ta by hadam mohla byt OK a fungovat.
Jimmi2

#20 Příspěvek od Jimmi2 »

EKKAR píše:... to by zas Angláni (a ostatní majitelé aut ze států s levostranným provozem jakbysmet) měli obě dvě světla "pravý"...
Taky že maj' :D
Nicméně to mělo být něco jako f-tip....
TAKJAN

#21 Příspěvek od TAKJAN »

Ony ty kloudný světla stojej minimálně 1500,-. Denní dálkovejma, nejjednodušší, teda jak který auto.
Kvicala_r

#22 Příspěvek od Kvicala_r »

Používám celkem často čínu, ale s vlastní elektronikou - spolehlivost, cena a homologační značky výhodou :)
Jako driver mám oblíbený PT4115, něajké ty kvalitní SMD LED se vždy najdou a PCB sem tam mohu přidat do přížezu, který je jinak scap :) Na autě už mám dva roky - zatěsněno neutrálním silikonem a furt vypadá OK...
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“